ZELFGEMAAKTE CASHEWNOTENPASTA

Eigenlijk is het best vreemd dat er gezegd wordt dat pindakaas ongezond is. Pinda’s en andere soorten noten zitten namelijk boordevol goede, onverzadigde vetten en eiwitten. Pindakaas is bovendien rijk vitamine E; een antioxidant die belangrijk is voor je stofwisseling en imuunsysteem. Natuurlijk is aan de pindakaas van bijvoorbeeld Calvé veel suiker en zout toegevoegd. Toen kwam ik op het idee om zelf pindakaas te maken! Zelf ben ik dol op cashewnoten en walnoten, dus van deze noten heb ik de pasta gemaakt. Hier vind je het recept voor deze gezonde homemade cashewnotenpasta, heerlijk met een beetje zoete sambal en schijfjes komkommer!

Ingrediënten:

  • 300 gram ongezouten cashewnoten, pinda’s en/of walnoten
  • 1 tot 2 eetlepels arachideolie (pindaolie), kokosolie of olijfolie
  • Eventueel een snufje zout

To do’s:
Maal de noten fijn in een keukenmachine en voeg hier gelijkmatig de olie aan toe totdat je een smeuïge pasta krijgt. Voor deze notenpasta heb ik 3/4 deel cashewnoten en 1/4 deel walnoten gebruikt. Voeg hier eventueel naar smaak een snufje zout aan toe. Doe de notenpasta in een glazen (hersluitbare) pot. Je kunt de pasta 1-2 weken bewaren, bij voorkeur in de koelkast. De cashewnotenpasta is lekker op een quinoacracker (te koop bij EkoPlaza) en wat zoete sambal en komkommer. Jammie!

IMG_3564_Fotor

IMG_3571_Fotor

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Beste Marlieke, prachtige blog. Alleen 1 aanvulling: een pinda is géén noot maar een peulvrucht. Ivm cashew- en walnoten bevat de pinda bovendien géén omega-3 vetten en heeft het dus een heel ongunstige verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetten… dat maakt pindakaas ivm jouw recept dus veeeeel ongezonder! Dus heel erg bedankt voor je recept!

Reactie plaatsen