KIPCOCKTAIL MET SINAASAPPEL

Dit is zo’n typisch gerechtje dat bij iedereen in de smaak valt: fris, gezond en smaakvol. Deze kipcocktail met sinaasappel en wasabimayonaise ziet er ook nog eens heel gezellig uit. Heel geschikt tijdens feestdagen, maar vooral ook erg lekker in het weekend. De wasabimayonaise maak je gemakkelijk zelf – alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt – en is 10 x gezonder dan mayonaise uit een potje. De pittige wasabi is heerlijk in combinatie met de frisse sinaasappel en zachte avocado. Proef het zelf!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 gerookte kipfilet (c.a. 150 gram)
  • 1 avocado
  • 1/2 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 eidooier (het eigeel)
  • c.a. 100 ml olijfolie
  • 1/2 theelepel wasabipasta
  • Verse peper en zout
  • Klein handje pistachenoten, fijngehakt

To do’s:
Verwijder de schil van de sinaasappel (tot op het vruchtvlees snijden, met zo min mogelijk achtergebleven wit) en snijd de sinaasappel vervolgens in blokjes. Breng het fruit in een kommetje op smaak met wat peper, zout en een paar druppeltjes citroensap. Snijd de kipfilet in smalle kleine reepjes en zet dit apart. Maak daarna de wasabimayonaise. Meng het eigeel in een kommetje met de wasabipasta en een snufje zout tot een gladde massa. Voeg daarna – onder voortdurend roeren met een garde – een klein beetje olijfolie aan het wasabimengsel toe. Zorg ervoor dat het een heel dun straaltje is! Als je te veel olie tegelijk toevoegt, wordt de mayonaise niet dik genoeg. Roer goed door de mayonaise, totdat hij dik genoeg is. Voeg daarna wat citroensap en naar smaak wat zout toe. Zet de mayonaise even apart en snijd de avocado in blokjes. Meng de avocado in een apart kommetje met wat citroensap en peper. Bedek de bodem van de cocktailglazen of schaaltjes met een laagje sinaasappel en breng daar overheen een laagje aan met avocado blokjes. Op de avocado leg je tenslotte een laagje kipfilet stukjes. Verdeel wat wasabimayonaise over de kipfilet en maak de kipcocktail af met pistachenootjes. Jammie, eet smakelijk!

TIP: heb je alleen de eidooier van een ei nodig? Breek het eitje dan in tweeën en geef de eidooier steeds aan elkaar door, van de ene helft van de eischaal naar de andere helft, zodat er steeds minder eiwit overblijft.

Kip cocktail met sinaasappel

 

 

Volg Cotton & Cream ook op Facebook | Instagram | Bloglovin

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen