15 LIBIDO VERHOGENDE INGREDIENTEN

Libido verhogende ingrediënten, klinkt dat niet heel opwindend? Uit divers onderzoek is gebleken dat deze 15 ingrediënten het libido een boost geven. Geloof het, of niet, maar het is best het proberen waard om je lief eens te verrassen met een verleidelijk diner met – oeps, heel toevallig – een hoop van onderstaande ingrediënten…

  1. Chocolade Chocolade bevat fenethylamine, een bestanddeel dat je blij maakt. Onze hersenen produceren dit ook als we verliefd worden.
  2. Komkommer Komkommer is één van de beste geuren om opwinding te stimuleren, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
  3. Noten en zaden Pompoenzaden, samen met Braziliaanse noten en amandelen zijn een goede bron aan arginine, wat voor opwinding zorgt.
  4. CurryGroene Thaise curry en vooral kardemon bevatten bestanddelen die je seksdrift verhogen.
  5. Oesters Uit recent onderzoek blijkt dat oesters rijk zijn aan aminozuren die voor de productie van sekshormonen kunnen zorgen.
  6. Havermoutpap Havermout brengt de hormonen oestrogeen en testosteron in evenwicht, dit verhoogt de seksdrift en het uithoudingsvermogen.
  7. Kalkoen Kalkoen en andere magere vleessoorten die rijk zijn aan zink stimuleren de bloedstroom, wat goed is voor je libido.
  8. Meloenen Citrulline, een stof in meloenen, is een chemische stof die het lichaam helpt de bloedvaten te ontspannen. Dit heeft dus dezelfde werking als het blauwe pilletje.
  9. Vanille – Uit onderzoek blijkt dat mannen met een armband die de geur van vanilla heeft meer zin in seks hebben.
  10. Asperges – Zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van hormonen, die nodig zijn voor actieve seks.
  11. Bananen – Dit fruit is vooral goed voor de mannen. Ze zitten vol enzymen die goed zijn voor hun libido. Bovendien leveren ze veel energie.
  12. Zeewier – Bevat veel ijzer, calcium en jodium en zijn lustopwekkend.
  13. Selderij – Bevat andosterone, een mannelijk hormoon dat vrouwen weet op te winden.
  14. Vijgen – Verhogen het libido en het seksuele uithoudingsvermogen, omdat ze veel aminozuren bevatten, nodig voor de aanmaak van dopamine.
  15. Alcohol – Alle remmen los!

afbeelding 2

Bronnen: goedgevoel.be en dokterdokter.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen