Wist jij dat een linzen schotel heel makkelijk te maken is? Hiervoor hoef je niet urenlang te pruttelen en stoven in de keuken, en eet je toch een super smaakvolle schotel! Deze snelle linzen schotel is gemaakt van prei, paddestoelen en spekjes, een perfect gerecht voor tijdens gezellige herfstdagen. De linzen zijn gekookt in groentebouillon wat meteen enorm veel smaak geeft. Daarnaast is de combinatie met pittige prei en zoute spekjes heerlijk. De schotel wordt verder op smaak gebracht met wat Parmezaanse kaas. Yummie! Bekijk hieronder het recept.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 150-200 gram groene linzen
- Groentebouillon (c.a. 1 liter)
- 100 gram magere spekjes
- 1 sjalotje
- 200 gram bospaddestoelen en/of kastagne champignons
- 1 prei
- Peper en zout
- Eventueel: 1 teentje knoflook
- Parmezaanse kaas
To do’s:
1. Spoel de linzen af, met koud water in een zeef. Kook de linzen c.a. 20 minuten (of zoals staat omschreven op de verpakking) in groentebouillon. Zet het vuur niet al te hoog, laat de linzen zachtjes koken.
2. Bak in de tussentijd de magere spekblokjes op hoog vuur in 5 minuutjes gaar en knapperig. Giet het vocht af en laat ze eventueel extra uitlekken op een stukje keukenpapier.
3. Snijd daarna de bospaddestoelen of kastagne champignons in vieren, de prei in ringetjes en het sjalotje fijn. Voeg dit toe aan de pan met spekjes en bak de groenten c.a. 5 minuten mee, eventueel met een teentje knoflook.
4. Giet de linzen af wanneer ze gaar zijn, en voeg je ze toe aan de groenten. Meng de ingrediënten voorzichtig door elkaar en laat de schotel nog een paar minuutjes op laag vuur staan. Breng op smaak met verse peper en zout.
5. Maak de borden op met de linzen schotel en strooi hier Parmezaanse kaas overheen. Yum, eet smakelijk!
Frederique Ik 1 oktober 2014
Ik
Oeh! Dat ziet er lekker uit! Denk dat ik dat binnenkort eens ga maken :) Liefssss, xxxjes Frederique
van http://fablefrique.com
Cotton and Cream Ik 16 oktober 2014
Ik
Leuk om te horen lieverd! Hopelijk zie ik je snel weer! x
Efca Ik 15 oktober 2014
Ik
Lekker recept! Heb dit recept al twee keer gemaakt de afgelopen week: een keer met linzen en een keer met kidney bonen. Alle twee heerlijk en super snel klaar!
Cotton and Cream Ik 16 oktober 2014
Ik
Wat een goed idee, met bonen. Thanks voor de tip! en dank voor je lieve berichtje :-) liefs!