ALGARVE REISVERSLAG DEEL 1: LAGOS EN TAVIRA

Ruige rotsen, lekker eten en vriendelijke mensen, dat is wat ik me nog kon herinneren van de Algarve in Portugal, waar ik 17 jaar geleden met mijn ouders was geweest. Een paar weken geleden ging ik opnieuw die kant op, deze keer met mijn vriend, flink wat jeugdpuistjes minder maar met dubbel zoveel bagage dan toen. Tui stuurde ons op pad voor een vakantie met een sportief tintje. Daarnaast hebben we de karakteristieke stadjes Lagos en Tavira bezocht, en natuurlijk de mooiste, romantische strandjes. Want wát heeft de Algarve een mooie kustlijn! 

Muurschilderingen in Lagos

Wanneer je in de Algarve bent, zijn de stadjes Lagos en Tavira aan te raden. Lagos heeft een heel karakteristiek centrum. Ik kan blijven kijken naar de schattige huisjes met de typisch Portugese blauwe tegeltjes. En de mooie muurschilderingen, want ook die zijn hier opvallend veel.  Ook heeft Lagos heel veel mooie strandjes in de buurt met gigantische en magische rotsparijen. En je kunt in de omgeving surfen, en dat coole surfsfeertje is dan ook duidelijk voelbaar.

Lagos tips

Schattige pleintjes in Tavira

Tavira is een klein historisch stadje met een rivier, genaamd Rio Gilão, die er doorheen loopt en de stad opsplits in twee delen. Vanwege die rivier wordt Tavira ook wel het Venetië van de Algarve genoemd. Je hebt heel mooi uitzicht over de stad op de vestigingsmuren van het kasteel wat in 1755 deels door een aardbeving is verwoest. De smalle straatjes, mooie rivier, schattige pleintjes en karakteristieke witte huisjes geven je bovendien het ultieme vakantiegevoel.

Nog meer Algarve tips? En benieuwd wat we de rest van de vakantie nhebben gedaan?  Lees deel 1 van mijn reisdagboek op smile.tui.nl. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Wauw wat ziet het daar prachtige uit.

Reactie plaatsen