AMANDEL ROTSEN MET GOJIBESSEN

Vroeger kon ik het niet laten om een zak pinda rotsjes he-le-maal, tot aan de laatste chocoladekruimels, op te eten. Ik slaagde er zelfs in om dit vreetfestijn rond 17.00 uur te plannen waardoor ik tijdens het avondeten geen hap meer door mijn keel kreeg. Erger kon ik het voor mijn moeder niet maken. Nu denk ik een stuk bewuster na over wat ik naar binnen prop en maak mijn rotsjes zelf! Met pure chocolade, amandelen en goji bessen. Een gezonde variant waar ik (nee, niet net voor het avondeten) met een gerust hart van mag knagen. Bekijk hieronder het super simpele recept!

Benodigdheden (voor 1 schaal chocolade):

  • 300 gram pure chocolade
  • 200 gram ongezouten amandelen (grof gehakt)
  • 1 hand goji bessen

To do’s:
Breek de chocolade in een kom of pannetje en smelt de chocolade au bain marie. Hoe doe je dat? Je zet een andere (grotere pan) met water op het vuur, verwarmt het water en ‘hangt’ vervolgens de kom/pan met chocolade in het water. De chocolade wordt dan langzaam door het warme water opgewarmd, zonder te verbranden. Smelt de chocolade en blijf continue roeren, totdat de chocolade helemaal vloeibaar is. Meng vervolgens alle amandelen en gojibessen met een lepel door de gesmolten chocolade. Wanneer de amandelen en gojibessen gelijkmatig door de chocolade zijn verdeeld, vorm je met de lepel kleine rotsen. Leg deze rotsen voorzichtig op een plat bord/plank met daarop een stuk bakpapier of aluminiumfolie. Laat de chocolade 30 minuten afkoelen en hard worden in de koelkast. En smullen maar, zo lekker!

NOTE: op mijn foto’s zie je chocolade rotsen met hele amandelen. Die zijn overheerlijk, maar wel moeilijk door te bijten. Hak ze vooraf even in grove stukken of maak de rotsen zo klein dat je ze niet door hoeft te bijten en in één keer in je mond kunt stoppen.

Amandel rotsen met gojibessen Amandel rotsen met gojibessen Amandel rotsen met gojibessen

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen