8 Amsterdamse kledingmerken die je moet kennen

Wij nuchtere Hollanders zijn niet altijd al geliefd geweest in modeland, maar daar begint steeds meer verandering in te komen. Zeker in onze hoofdstad Amsterdam schieten de hippe kledingmerken als paddestoelen uit de grond. De meeste van deze kledingmerken zijn heel kleurrijk en bovendien erg uniek. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is dus zéker niet van toepassing op deze merken. En daar zijn wij alleen maar heel erg blij mee! Op de volgende kledingmerken van Amsterdamse bodem zijn we stiekem best wel trots. Sommigen kende je waarschijnlijk al, maar wist je misschien niet dat ze uit Amsterdam komen, anderen zijn wat kleiner en ook zeker de moeite waard om te kennen. 

1. Stieglitz

Oprichtster Pien Stieglis weet als geen ander wat origineel betekent. Iedere collectie van Stieglitz is geïnspireerd op een andere cultuur, en toch weet Pien ook iedere keer dat herkenbare van Stieglitz erin terug te brengen. Stieglitz is een merk voor de eigenzinnige vrouw, die niet meegaat met de massa. We love it. 

Shop de collectie hier

2. Anecdote

Anecdote is een merk dat Scandinavisch oogt, maar toch echt uit ons eigen kikkerlandje komt. Pretty basics van luxueuze stoffen in lekkere, zachte kleurtjes. Kwaliteit staat voorop bij Anecdote, en dat is te merken. Dit zijn kledingstukken voor het leven.

Shop de collectie hier

3. Love Stories

Ooh la la, wie wordt hier nou niét blij van? Eerlijk: bijna iedere vrouw voelt zich wel lekkerder in een fijn setje lingerie. En deze kun je prima vinden bij ons eigen Love Stories. Gekke printjes, mooie kleuren, romantische teksten en prachtige kantjes. Bij Love Stories kun je heerlijk mixen & matchen, en zo is er voor ieder wel wat wils.

Shop de collectie hier

4. 4530

Dit merk heeft altijd een kleine collectie, maar daardoor zijn de kledingstukken zeker niet minder mooi. Maar wat dit kledingmerk het allermooist maakt? Zij geven een deel van de opbrengst aan Nederlandse mensen die het financieel moeilijk hebben. Kijk, dat is nog eens een stukje vaderlandse liefde.

Shop de collectie hier

5. Denham

De jeans van Denham zitten altijd als gegoten. Alle denkbare modellen zijn verkrijgbaar, en je bips komt er altijd prachtig in uit. Naast broeken kun je bij Denham ook terecht voor toffe denim jacks, truien en shirts.

Shop de collectie hier

6. BY-BAR

Mooie, fijne en comfy items die ook nog eens zacht zijn voor het oog. Deze kwalitatieve basics die ook nog eens hartstikke on trend zijn, wil je niet meer uittrekken.

Shop de collectie hier

7. Fabienne Chapot

Fabienne Chapot was voorheen bekend als FAB., maar sinds de naamsverandering (vernoemd naar de oprichtster zelf) is het merk er alleen maar leuker op geworden. Loafers met kreeftenprint, een jumpsuit bezaaid met kleine leeuwtjes, noem maar op. Als je Fabienne Chapot draagt weet je zeker dat je gezien gaat worden.

Shop de collectie hier

8. Scotch & Soda

Scotch & Soda is er zo eentje die je vást niet is ontgaan, want de filialen zijn verspreid over heel ‘t land. Sinds kort is het merk ook bekend in het buitenland, en daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. De collecties staan bekend om de bijzondere combi’s van stoffen en patronen. Scotch & Soda staat ook voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde productie van kleding. Bonuspuntje.

Shop de collectie hier

Bronnen hoofdbeeld: Instagram/Fabienne Chapot/Stieglitz

Bronnen beelden: Instagram/Scotch&Soda/Stieglitz/Love Stories/Denham/Anecdote/Fabienne Chapot/BY-BAR/lunaisabella

print
Geschreven door
Laatste reacties

Reactie plaatsen