AUBERGINE TAARTJE MET GEHAKT EN GEITENKAAS

Vandaag deel ik mijn recept voor een aubergine taartje met gehakt en geitenkaas. Een simpel en gezond gerecht, wat er toch uit  ziet als een klein feestje. Voor dit taartje gebruik je een halve aubergine als bodem. Dit kun je vullen met gestoofde paprika en tomaten. Het rundergehakt kun je uiteraard weglaten, evenals de kaas, maar ik vind deze combinatie van smaken juist erg lekker. Eet deze aubergine taartjes met een frisse ruccola-komkommersalade of wat couscous of bulgur. Simpel, lekker en gezond!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 aubergine
  • 1/2 gele parika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • Kruiden: gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder en chilipeper
  • Verse basilicum (paar blaadjes)
  • 30 gram geitenkaas (of andere soort kaas, zoals Parmezaanse of fetakaas)
  • Olie om te bakken

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het uitje, de tomaten en paprika in stukjes.

2. Bak de fijngesneden ui met wat olie in een pan glazig. Voeg hier vervolgens de tomaten en paprika aan toe en breng op smaak met peper, zout en chilipeper. Snijd de aubergine door de helft en lepel het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg dit daarna toe aan het groentenmengsel. Laat dit even sudderen voor c.a. 10- minuten.

NOTE: Het kan zijn dat de aubergine wat verkleurd. Dit is geen probleem en doet niets af aan de smaak. Wil je dit voorkomen, besprenkel de groenten dan met wat citroensap of leg het in een badje met zout water.

3. Bak in de tussentijd in een aparte pan het gehakt, samen met een teentje knoflook, en breng dit op smaak met wat Italiaanse kruiden, paprikapoeder en chilipeper.

4. Snijd in de tussentijd de aubergine door de midden en verwijder de binnenkant met een lepel. Houd c.a. 1/2 tot 1 cm van de schil over qua dikte. Snijd de binnenkant van de aubergine in stukjes en doe dit bij het groentenmengsel. Laat dit een aantal minuten mee sudderen.

5. Verdeel het groentenmengsel in de uitgeholde aubergines. Verdeel daar vervolgens het gehakt eroverheen en maak dit af met wat verkruimelde geitenkaas als topping.

6. Zet de auberginetaartjes voor c.a. 30 minuten in de oven op 180 graden. Wanneer de auberginetaartjes klaar zijn, garneer je ze met wat verse basilicum. Eet dit met een frisse rucula-komkommersalade of wat couscous/bulgur.

Aubergine taartjes met geitenkaas 1 Aubergine taartjes met geitenkaas 2 Aubergine taartjes met geitenkaas 3

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen