Persoonlijk ben ik dol op voorgerechten. In een restaurant bestel ik daarom regelmatig twee voorgerechtjes in plaats van een voor- en hoofdgerecht. Voorgerechten zijn lekker licht, hebben vaak een verrassende smaakcombinatie en zijn meestal iets gezonder dan de hoofgerechten op de menukaart. Dit voorgerecht bestaat uit een avocadomousse en rivierkreeftjes, is super simpel om te maken en ziet er ook nog eens heel leuk uit. Bekijk hieronder snel hoe je dit gerecht binnen no time in elkaar flanst!
Benodigdheden (voor 4-6 personen):
- 200 gram rivierkreeftjes
- 2 rijpe avocado’s
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels zure room
- Verse peper
- Snufje chilipoeder
- Verse dille
- Staafmixer
To do’s:
Snijd de avocado’s in blokjes en doe dit samen met de zure room, citroensap, een snufje chilipoeder en wat verse peper in een kom. Pureer het geheel met een staafmixer tot een romige mousse. Verdeel de avocadomousse over de bakjes/schaaltjes en leg daarop een paar rivierkreeftjes. Bestrooi de rivierkreeftjes met wat chilipeper en verse dille. En klaar! Eet smakelijk!
Pingback:DE FAVORIETEN VOOR HET KERSTDINER - Cotton & Cream Ik 22 december 2014
Ik