Bij bloemkool denk je al gauw aan Hollandse kost; met gekookte aardappelen en een gehaktbal. Met deze soep proef je de groente eens van een andere kant. Een romige soep, met een vleugje kerrie.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 300 gram bloemkool (kleine roosjes)
  • 1/2 liter kippenbouillon (bijvoorbeeld gemaakt met bouillonblokjes)
  • 100 ml melk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 50 ml (kook)room
  • Versgemalen zout en peper
  • Verse peterselie

To do’s:
Kook de bloemkool roosjes in ca 12 minuten gaar in de kippenbouillon en melk. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder, versgemalen zout en peper. Garneer de kommen soep met verse peterselie en room.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen