BLUE BOY AMSTERDAM: WEEKEND-VIBES EN VERFIJNDE SMAKEN

Wanneer Casper Reinders een nieuwe zaak opent, dan is dat een om op je lijstje te zetten. Lion Noir is tenslotte al jaren mijn favoriet. En ook de nieuwe hotspot Blue Boy is gelukkig precies wat we van Casper verwachten: fijne kaart, goede wijnen, cool interieur, gepassioneerde bediening en een gezellige sfeer. Daarnaast zit de gloednieuwe zaak in de Spuistraat, waardoor je zó kunt doorrollen naar de stad voor meer drankjes. Heerlijke plek voor je friyay-dinner met vrienden dus. 

Perfect serve

Blij word ik van restaurants waarin ook de bar centraal staat, letterlijk en figuurlijk. Wat moeten we tenslotte zonder drank tijdens een etentje? En ik start een diner ook het liefst met een cocktail, G&T of bubbeltje aan de bar, om lekker in de mood te komen. Ook bij Blue Boy kan je dus niet om de cocktailbar heen en serveert heerlijke drankjes  Alle wijnen die ik bij Blue Boy heb geproefd waren goed, vooral de witte Rioja uit 2011 is goddelijk, en de mixdrankjes hebben de perfect serve. In het bar-lounge gedeelte springt een wit porseleinen hond in het oog en een groot schilderij. Verder is het interieur een mix van unieke items: vintage en speciaal ontworpen pieces. Minimalistisch maar wel heel warm en sfeervol.

Gemarineerde burrata

Laten we het nu over gerechten hebben, want daarvan gaat ons foodie-hart uiteindelijk het snelst kloppen. En de creaties bij Blue Boy zijn om je vingers bij af te likken. Vooral de zeebaars met yuzu (een citrusvrucht uit Japan) en de gemarineerde burrata met granité (ijsschilfers) van gazpaccio zijn goddelijk. Maar de blueberry mouse, waar wij een bijzondere, roze dessertwijn met ‘cassis-smaak’ bij geserveerd kregen, is ook heel lekker, een perfecte combinatie van verfijnde smaken en texturen. Bij Blue Boy kies je trouwens voor een menu van 3, 4, 5, 6 of 7 gangen (menu’s van 37 tot 70 euro). De gerechten in dit menu staan vast, want dit is gewoon zonder twijfel de beste selectie van de chefkok, dus je eet wat ‘de pot schaft’. Maar het menu wisselt wel elke maand en de gerechten ga je ongetwijfeld allemaal lekker vinden.

Blue Boy Amsterdam
Spuistraat 3G-H,  Amsterdam
Tel: 020- 221 49 32
Meer informatie: facebook.com/blueboyamsterdam

blue-boy-amsterdam5 blue-boy-amsterdam2 blue-boy-amsterdam4

 

Foto-credits: Jakob van Vliet

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Weer een fantastische tip. Ik ga binnenkort een paar dagen naar Amsterdam en zocht nog een leuk plekje om te eten. Ik ga dit restaurant zeker proberen.

    • Leuk om te horen, ben benieuwd wat je ervan vindt Lisanne. Veel plezier alvast!

Reactie plaatsen