BOEKWEITWRAP MET HUMMUS, GEITENKAAS EN PERZIK

Tegenwoordig heb ik een kleine crush op wraps. Zelfgemaakte wraps. Want die zijn gezond en vullend, in minder dan 5 minuten klaargemaakt én kun je vullen met werkelijk alles wat je lekker vindt. Hier vind je het recept voor een boekweitwrap gevuld met o.a. hummus, geitenkaas, avocado en perzik. Zoet, zout en romig tegelijk: een gezonde fuif op je bord. 

Homemade boekweitwraps

Soms is het fijn om voorverpakte wraps in de keukenla te hebben liggen. Voor de momenten dat je geen zin hebt om de deur uit te gaan en toch iets lekkers wilt maken, zoals deze heerlijke pizza wrap. Maar wanneer je een keer zelf gezonde wraps hebt gemaakt – en weet hoe makkelijk en lekker dit eigenlijk is, wil je waarschijnlijk niks anders meer. Eet deze wrap als lunch of diner met een salade erbij!

boekweit-wrap-met-hummus

Benodigdheden:

(voor 2-3 wraps)

Boekweitwraps

  • 100 gram boekweitmeel (alternatief: speltmeel)
  • 250 mililiter amandelmelk (of met water, zelfs dat kan!)
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Eventueel: 1 teentje knoflook
  • (kokos)olie om te bakken

Vulling:

  • 100 gram hummus (klik hier voor het homemade recept, voeg eventueel 1/2 pepertje toe)
  • 1 avocado
  • 75 gram geitenkaas
  • Verse koriander
  • 1 bosui
  • Rucola
  • 1 perzik (alternatief: 1 mango)
  • Balsamico-azijn en/of honing
  • Eventueel: geroosterde pijnboompitjes of walnoten

TIP: voor extra smaak aan de wrap kun je naast knoflook ook kruiden toevoegen aan het beslag, zoals tijm, dille, rozemarijn of bieslook. Maar wanneer de vulling al heel smaakvol is (zoals deze variant met geitenkaas en hummus) is dat eigenlijk niet nodig.

To do’s:

1. Doe alle ingrediënten voor de boekweitwrap in een kom en mix door elkaar tot een mooi beslag. Voeg eventueel een fijngeknepen teentje knoflook en/of kruiden toe.

2. Verwarm wat olie in de pan (gebruik een pan met een goede anti-aanbaklaag) en giet een deel van het beslag – ongeveer 1 pollepel – in de pan. Draai de pan rond of gebruik een spatel om het beslag mooi en dun over de pan te verdelen. Van dit beslag kun je ongeveer twee dikke of drie dunne wraps maken.

3. Bak de wrap op laag vuur een paar minuten totdat de onderkant lichtbruin en gaar is. Keer de wrap daarna om. Zelf gebruik ik altijd een bord om de wrap om te keren, dit kan bijna niet mis gaan. Hoe? Je houdt een bord omgekeerd boven de pan, draait de pan vervolgens om en schuift de wrap daarna weer voorzichtig in de pan.

4. Bak de andere kant van de wrap daarna nog een paar minuutjes totdat ook deze lichtbruin, gaar en licht knapperig is. Bak daarna de tweede (en derde) wrap en houd de eerste wrap(s) warm tussen twee borden. Snijd de avocado en perzik (of mango) in plakjes, snijd de bosui in ringetjes en zet dit even apart.

5. Leg de wraps op de borden en besmeer ze eerst volledig met een laagje hummus. Verdeel vervolgens de plakjes avocado over het midden van de wraps, gevolgd door verbrokkelde geitenkaas. Verdeel hier overheen de bosui en verse koriander. Leg hier wat rucola sla bovenop, gevolgd door het fruit. Besprenkel tenslotte met wat druppeltjes balsamicoazijn en/of honing, naar smaak wat peper en zout en maak eventueel af met geroosterde nootjes.

6. Rol de wrap op en snijd doormidden, dat eet wat makkelijk. Zet eventueel vast met een prikkertje. Eet smakelijk!

boekweit-wrap-met-hummus3

boekweit-wrap-met-hummus1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ideaal inderdaad om lekker zelf wraps te maken! Het verbaasd mij altijd dat veel mensen denken dat het een enorm gedoe is, leuk dat je daarom dit recept deelt. Ik ga de combinatie hummus en geitenkaas binnenkort eens proberen ;-)

    Liefs, Merel
    http://www.healthywanderlust.nl

Reactie plaatsen