BOERENKOOL SALADE MET APPEL EN RUNDERWORST

Deze lauwwarme boerenkool salade met appel, zongedroogde tomaat en runderworstjes is een leuke variant op het Oerhollandse boerenkoolstamppot die we allemaal kennen. De combinatie van boerenkool met zongedroogde tomaatjes en noten in deze winterse salade is ronduit heerlijk. De runderworstjes (bij boerenkool mag worst natuurlijk niet ontbreken) en kaas maken het gerecht helemaal af!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 runderworstjes
  • 1 groene appel
  • 200 gram boerenkool (c.a. 6 handjes, fijngesneden en gewassen)
  • 12 cherrytomaatjes
  • 6-8 zongedroogde tomaten
  • Handje walnoten
  • 30 gram roquefort (of Parmezaanse- of geitenkaas als alternatief)
  • Olijfolie

To do’s:
1. Bak de runderworstjes in een grillpan in c.a. 8 minuten bruin en gaar.

2. Roerbak in de tussentijd de boerenkool een minuut met wat olijfolie in een roerbakpan. Zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is. Doe de boerenkool daarna in een saladeschaal en laat de groenten even afkoelen totdat de boerenkool op de juiste temperatuur (lauw) is.

3. Snijd de appel in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en maak de zongedroogde tomaten indien nodig wat kleiner. Voeg dit toe aan de boerenkool, roer de ingrediënten goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat verse peper en zout.

4. Maak de borden op met de boerenkool salade en verdeel hier wat walnoten overheen. Verdeel ook naar smaak wat verbrokkelde kaas over de salade en leg de runderworstjes bovenop. That’s it. Eet smakelijk!

Boerenkool salade met appel en runderworst2 Boerenkool salade met appel en runderworst1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen