BONENSALADE MET ZONGEDROOGDE TOMAAT EN WITVIS

Na de feestdagen heb ik extreem veel behoefte aan gezond eten. Ook dat wijntje liet ik het afgelopen weekend staan. Want geloof me, ook ik heb tijdens Oud & Nieuw flink wat nachtelijke snacks genuttigd én de volgende dag mijn vaste afhaaladresje (met extra vet) gebeld. Herkenbaar? Daarom is het fijn om nu uitgebreid boodschappen te doen, verse producten in huis te halen en jezelf weer gezond en fit te voelen. Een soort van detox dus, maar mét lekker eten. Vandaag heb ik het recept voor een heerlijke, gezonde bonensalade voor jou, met o.a. zongedroogde tomaat, gegrilde paprika, bosui en komkommer. En wat rozijntjes om de salade iets zoets te geven. Heerlijk fris en perfect in combinatie met een gebakken witvisje. Een makkelijk gerecht om deze (werk)week goed te beginnen!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • Lima bonen, grote witte bonen (blik 400 gram)
  • c.a. 10 zongedroogde tomaten, het liefst “half gedroogd” want deze zijn lekker sappig (of droog tomaatjes zelf in de oven, het recept hiervoor vind je hier)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/3 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • Verse koriander
  • Klein handje rozijntjes
  • 1/2 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 witvisjes (bijvoorbeeld scholfilet of kabeljauw)

To do’s:
1. Snijd de paprika in dikke repen en grill dit met wat olijfolie in een (grill)pan of in de oven.

2. Giet de bonen af en doe ze in een slakom. Snijd de zongedroogde tomaten door de helft, de gegrilde rode paprika in stukken, de komkommer in kleine blokjes en bosuitjes in smalle ringetjes. Doe dit bij de bonen in de slakom, samen met wat verse fijngesneden koriander (wees hier niet zuinig mee) en een klein handje rozijntjes.

3. Breng de salade op smaak met het sap van een halve citroen, een scheutje olijfolie en wat peper en zout.

4. Bak in de tussentijd de witvis, op smaak gebracht met peper, zout en eventueel wat viskruiden. Serveer de salade samen met de vis – eventueel in een rolletje – en garneer met wat extra koriander.

Bonensalade met zongedroogde tomaat

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Mmm, ziet er heerlijk fris uit!

  • lekker en weer indruk gemaakt, super makkelijk en snel klaar

    • Hi George, wat fijn om te horen dat het recept een succes was! Ook leuk om te horen dat je indruk hebt gemaakt met je kookprestaties ;) Dank voor je leuke bericht, fijne avond!

Reactie plaatsen