Hier ervaar je het betoverende 1001 nachtgevoel van Marrakech

Wil jij het bruisende Marrakech bezoeken met al haar geuren, kleuren en indrukken, maar ook even landen van je hectische leven in Nederland? En kan je niet wachten het magische 1001 nacht gevoel te beleven – zo één waar Jasmin jaloers op zou worden? Dan kan ik je met een gerust hart vertellen dat Jnane Tamsna the place to be is. Dit rustieke, sprookjesachtige boutique hotel in Marrakech bevindt zich middenin La Palmeraie, een palmparadijs 20 minuten rijden ten noorden van de stadsmuren.

Het paradijs

Jnane Tamsna is in 2001 opgericht door de sympathieke Meryanne Loum-Martin, samen met haar man. Met hun achtergronden in interieur-design en plantkunde hebben zij een oase weten te creëren waar je helemaal tot bezinning kan komen en het hier meteen als een thuis voelt. De traditioneel Marokkaanse architectuur wordt in dit boutique hotel gecombineerd met etnische invloeden en zowel de kruiden als de groentes van de botanische tuin worden weer gebruikt in de keuken van het restaurant.

Ik was redelijk druk in mijn hoofd voordat ik hier aankwam, maar wanneer ik door de binnentuin van het hotel loop met al haar betoverende bogen, olijfbomen en botanische planten voel ik meteen al een rust over mij heen dalen. Die wordt next level wanneer ik mij installeer bij het zwembad: ik word omringd door vele palmbomen, Aloë Vera-planten en je hoort enkel een gebalanceerd orkest van de aanwezige vogeltjes. Wil je iets meer privacy? Je kan dus nog kiezen uit 4 andere zwembaden die ze hebben verscholen tussen de botanische tuin.. Ja echt, de tuin is enorm!

Next level tajines

Ok, ik ben niet helemaal naar Marrakech gekomen om enkel te luieren bij het zwembad – maar hey – ik was na deze chillsessie zo ontspannen dat ik extra veel zin had in de toffe activiteiten die dit hotel organiseert. Zo heeft Jnane Tamsna een mountainbike-tour geregeld door het palmparadijs waardoor we in kleine typisch Marokkaanse dorpjes kwamen waar je normaal nooit komt.

Tevens mocht ik de keukenprinses uithangen door tajines te leren maken naar traditioneel Marrokaans recept, om deze vervolgens als lunch te nuttigen tussen de Aloë Vera-planten bij het zwembad. Naast de self-made tajines hebben wij ook de tajines van de chef-kok mogen proeven en we zijn erg blij dat we die niet hebben gemist. Ik heb al redelijk wat tajines gegeten, maar deze staat met vlag en wimpel op nummer een.

Ons alternatief voor het vliegend tapijt

On top of my list van de activiteiten stond de side-car tour. In Nederlandse termen is dat dus een tour met een zijspan. De tourguide is een stoere bikerboy die je meeneemt naar de mooiste plekken van de Palmeraie terwijl het al langzaam begint te schemeren – magisch is dat! Daarna worden we meegenomen naar de kleine straatjes van de Medina (het oude stadsdeel van Marrakech) en worden we ondergedompeld in een wereld van geurende kruiden, rijkelijke kleuren van de huizen, vele tapijten, authentiek Marokkaanse lampen en spelende kinderen die achter ons aanrennen.

Na zoveel indrukken van de stad was het fijn terug te gaan naar onze oase van rust. We hebben dan ook ‘s avonds nog met veel plezier gezeten in ‘de woonkamer’ van het hotel met haar enorme open haard, koloniale banken en kussens om terug te kijken op die te gekke dagen die we hadden. Plus, de hotelkamer hield ons nog stevig in de 1001-nachtdroom met haar Afrikaanse details en een luxe doch authentieke badkamer.

Achteraf gezien had ik nog wel veel langer willen blijven: in dit hotel en om Marrakech verder te ontdekken – want wat een heerlijke combi was het. Een ding is daarom zeker, ik kom nog een keer terug om het boutique hotel van Meryanne opnieuw te bezoeken. EN, ik weet nu dat ze expert zijn op het gebied van bruiloften. Ik geef ze geen ongelijk, met zo’n locatie. In mijn gedachten visualiseer ik al mijn sprookjes-bruiloft in de prachtige botanische tuin tussen de zwembaden….

Jnane Tamsna
Douar Abiad, Palmeraie
Marrakech 40000, Marokko
Meer info: jnanetamsna.com

print
Geschreven door

Kim Captein is lifestyle, portret en bruiloft fotograaf, wonend in het Amsterdamse. Als cityhopper, levensgenieter en avonturier ontdekt ze de meest toffe hotspots binnen en buiten Europa waar je kunt genieten van lekkernijen en het goede leven. Bovendien deelt ze naast deze must-go’s graag welke mensen haar inspireren gedurende haar reizen.

Laatste reacties
  • Ohhhh waaauuww wat is dit prachtig! Echt 1001 nacht inderdaad. Ik wil heel graag een keer naar Marrakech, het lijkt me zo prachtig en sowieso lijkt Noord-Afrika me zo interessant! Misschien moet ik dat voor 2018 toch boeken…. Malou x

    • Ja Milou, het is zeker aan te bevelen! Ik ga het liefst ook zsm weer terug, ben echt verliefd geworden op het land. Stel gerust nog vragen als je meer wilt weten over Marrakech. Succes! X

Reactie plaatsen