BULGUR MET POMPOEN EN GRANAATAPPELPITJES

De laatste Kerst kliekjes hebben we naar binnen gepropt en kunnen geen Mariah Carey meer horen. Het is tijd voor een gezonde start van de week om weer heerlijk in balans te komen! Daarom deel ik vandaag een van de drie slanke recepten die ik speciaal voor de nieuwe Beau Monde In Shape ontwikkeld heb. Heb jij deze speciale editie vol healthy inspiratie al in huis gehaald?

Het is een recept voor bulgur met pompoen. De combinatie met zoute fetakaas, zoete granaatappelpitjes en kruidige koriander is goddelijk. De pecannootjes maken dit gerecht helemaal af!

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 1/2 pompoen
  • 150 gram bulgur
  • 200 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 sjalotje
  • Fetakaas
  • Rozijntjes
  • Granaatappelpitjes
  • Pecannootjes
  • Verse munt
  • Verse koriander
  • Verse peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroensap

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de pompoen en snijd deze in vieren. Leg twee stukken pompoen in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de pompoen 20 minuten in de oven.

2. Bereid de bulgur zoals staat omschreven op de verpakking. Snijd in de tussentijd het sjalotje fijn, en doe dit samen met de fetakaas (hoeveelheid naar smaak), kikkererwten, een handjevol rozijntjes, een handjevol granaatappelpitjes, een handjevol pecannootjes en wat verse munt en koriander in een saladekom.

3. Doe de bulgur, die inmiddels gaar is en een klein beetje afgekoeld, bij de salade en meng alle ingredienten goed door elkaar. Breng op smaak met wat verse peper, zout, olijfolie en een paar druppels citroensap.

4. Haal de pompoenstukken uit de oven, leg deze op het bord en schep wat burgursalade in de pompoen. Verdeel ook wat salade op het bord rondom de pompoen. Garneer eventueel met wat extra koriander en munt.

Bulgur met pompoen

Bulgur met pompoen en granaatappelpitjes

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Reactie plaatsen