CADEAU TIP: DE TOP 5 LEUKSTE KOOKBOEKEN

Wanneer ik zeg dat het online op zoek gaan naar de lekkerste recepten niet de allerbeste tip is, snijd ik mezelf natuurlijk in de vingers. Maar ik zou liegen wanneer ik zeg dat het niet leuk is om een flinke rij kookboeken in de kast te hebben staan, waar je op een druilerige zondag doorheen bladert om inspiratie op te doen. Daarnaast staan de feestdagen voor de deur, heeft Loodjestrekken.nl mij al aan mijn mouw getrokken en zet ik ‘kookboeken’ steevast op mijn verlanglijstje. Een boek past meestal mooi binnen het afgesproken budget en als we eerlijk zijn, hebben we hier uiteindelijk meer plezier aan dan de standaard cadeaus zoals Rituals-pakketten, kaarsen en nieuwe sokken. Daarom heb ik een top-5 lijstje opgesteld met een aantal leuke kookboeken om op je wishlist te zetten. En elke foodie is anders, dus voor ieder wat wils!

1. Voor hippe foodies: Powerfood – Van Friesland naar New York
Dat Rens Kroes niet vies is van wat super foods hier en daar – en dan hebben we het al lang niet meer over chiazaad en goijbessen – weten we inmiddels, en in haar tweede boek Powerfood gaat ze daar een stapje verder in. De kooklustige Rens heeft een boek ontwikkeld vol verrassende en hippe recepten waar je zonder schuldgevoel op los kunt gaan.

Rens Kroes - van Friesland naar New York

2. Voor sportievelingen: In Perfecte Conditie
Sport en bewust eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat weet topsporter Ellen Hoog als geen ander en daarom bracht deze leuke foodie recentelijk haar eerste boek In Perfecte Conditie uit. Wat je kunt verwachten zijn recepten met een goede balans tussen een fit & gelukkig leven, en niet te vergeten een aantal effectieve work-out oefeningen.

Ellen Hoog, in perfecte conditie

3. Voor no-nonsense koks: Uit Pauline’s Keuken – Live Love Eat
Persoonlijk vind ik Pauline’s online kookblog een van de leukste omdat de recepten makkelijk zijn en meestal ook heel gezond. Pauline heeft eerder meegewerkt aan het receptenboek van de veelbesproken Voedselzandloper. Nu vond ze het tijd om haar eigen boek uit te brengen met de naam Live, Love, Eat. Hierin vind je makkelijke recepten voor het ontbijt, lekkere salades voor lunch, gezonde party-snacks en snelle gerechten voor een een doordeweekse avond.

Uit Pauline's keuken kookboek live live eat

4. Voor healthy foodies: SLA
Saladebar SLA is in Amsterdam en Utrecht een razend groot succes. SLA staat namelijk voor groen en gezond, maar bewijst vooral dat verantwoord eten lekker is. Het kookboek staat boordevol gezonde gerechten van kok Ida de Haart. Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten in de vorm van salades en dressings, soepen, juices, hummus en verantwoord zoet. Een boek voor hipsters en gezonde foodies, die wat extra moeite willen doen om lekker en gezond te eten.

5. Voor lekkerbekken: Guilty Pleasures
Sabine van de blog Oh My Foodness brengt een tegengeluid en zet zich met haar gloednieuwe boek Guilty Pleasures af tegen de super-healthy & ‘geen suiker’ beweging. Lekker genieten staat centraal in haar boek met recepten om schaamteloos van te smullen. Want hé, een guilty pleasure zou haar naam niet mogen dragen zonder een lekkere portie boter, suiker of koolhydraten.

  Kookboek Guilty Pleasures

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Leuke kookboeken! Ben vooral benieuwd naar het kookboek van SLA. Lijkt me echt een kookboek voor mij!

  • Ik heb dat kookboek van Rens Kroes ook en vind hem fantastisch!

  • Een heel fijn rijtje!

Reactie plaatsen