CARPACCIO VAN MANGO, MOZZARELLA EN HAM

Vandaag een super simpel en heerlijk fris gerechtje, wat er ook nog eens vrolijk uit ziet. Zeker niet onbelangrijk! Ik noem dit een carpaccio, gemaakt van dunne plakjes mango en Mozzarella. Wist je dat deze twee ingrediënten samen namelijk erg lekker zijn? De zoute ham in combinatie met de romige Mozzarella en zoete mango is ook heerlijk, maar kan door de vega’s onder ons gemakkelijk worden weggelaten. De basilicumdressing maakt de carpaccio helemaal af. Eet dit gerecht met een soepje of wat sneetjes speltbrood.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 bol Mozzarella
  • 1 mango
  • 4 cherrytomaatjes
  • 4 plakjes rauwe ham of Parmaham
  • Eventueel: rucola sla

Basilicum dressing:

  • 4-6 blaadjes verse basilicum, heel fijn gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

To do’s:
1. Snijd de mango in dunne plakjes. Dit doe je gemakkelijk door aan de boven- en onderkant inkepingen te snijden, en vervolgens met het mes langs de pit te gaan. Snijd vervolgens de Mozzarella in zo dun mogelijke plakjes.

2. Maak de borden op door de mango plakjes mooi rondom het bord te verdelen. Scheur de plakken ham in repen en verdeel deze ook op het bord, tussen de mango plakjes. Leg vervolgens drie of vier Mozzarella plakjes op het bord, bij voorkeur in het midden.

3. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en verdeel deze partjes in het midden over de Mozzarella. Eventueel op een klein bedje van rucola sla.

4. Maak de basilicum dressing door de ingrediënten zoals hierboven opgesomd met elkaar te mengen. Besprenkel de dressing over de tomaatjes en Mozzarella, en eventueel wat druppels over de rest van het bord.

Mango mozzarella salade 3 Mango mozzarella salade 4 Mango mozzarella salade 2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen