CEVICHE VAN WITVIS MET AVOCADO EN SINAASAPPEL

Tijdens mijn vakantie in Nicaragua vorig jaar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met ceviche. Tegenwoordig zie je het hippe gerecht steeds vaker in nieuwe restaurants op de kaart. Ceviche is vis wat gegaard is in citrusvruchten. De zuren in bijvoorbeeld limoen- en citroensap zorgen ervoor dat de rauwe vis langzaam gaart, met als resultaat een licht, fris en super smaakvol visgerecht. Enorm lekker en heel makkelijk klaar te maken! Vandaag deel ik je het recept van ceviche van witvis gemarineerd in gember-limoensap, afgemaakt met avocado en sinaasappel. Een heerlijke smaakcombinatie en ook nog eens hartstikke gezond. Eet dit gerecht met bananenchips (zoals het in tropisch Nicaragua werd geserveerd) als voorgerecht of met een salade als hoofdgerecht.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 300 gram verse witvis (bijvoorbeeld kabeljauw of zeebaars)
  • 1 rode peper
  • 3 limoenen
  • 2 cm verse gember
  • 1 sinaasappel
  • 1 avocado
  • Verse koriander

To do’s:
1. Snijd de visfilet in plakjes van 0.5-1 cm dik en verdeel ze over een platte schaal.

2. Maak in de tussentijd de marinade door het rode peper (zonder zaadjes) heel fijn te snijden en te mengen met de geraspte verse gember, het sap van 3 limoenen en een snufje zout.

3. Verdeel de marinade over de visfilet en zet dit voor een paar uur in de koelkast. Het kan ook veel korter, bijvoorbeeld maar 10 minuten, maar dan is de vis nog wat rauw. Wanneer de vis gaar wordt, kleurt hij langzaam wit. Bepaal dus wat je lekker vindt.

4. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes en snijd ook het vlees van de sinaasappel in zo dun mogelijke plakjes. Maak de borden op door steeds een stukje vis af te wisselen met een plakje avocado en sinaasappel, besprenkeld met de gember-limoen marinade.

5. Snijd de koriander fijn en strooi dit over het gerecht.

TIP: houd je niet zo van zure smaken, voeg dan een theelepel suiker aan de marinade toe!

Ceviche witvis Ceviche van witvis met avocado en sinaasappel1 Ceviche witvis met avocado en sinaasappel

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen