Champagne-restaurant Hennequin&To: een hemelse beleving in de Pijp

Wie houdt er niet van champagne? En van een keuken waar enkel gewerkt wordt met pure ingrediënten en verse producten? Precies, dat klinkt toch als muziek in de oren? Wanneer beide hoog in het vaandel staan in een restaurant en daadwerkelijk worden toegepast dan heb je in ieder geval mijn interesse. Eigenaren Pascal Hennequin en Toby Mensink verzekeren ons dat alles vers en huisbereid is, zelfs tot aan het koekje. Je begrijpt, de verwachtingen zijn daarom hooggespannen wanneer wij ons een avond laten onderdompelen in de wereld van het champagne-restaurant Hennequin&To.

Het najagen van dromen

Tijdens hun wijnreizen ontdekten Pascal Hennequin & Toby Mensink in de buurt van Reims, in Frankrijk, de champagne wijngaard van de familie Hennequin. De streek waar de familie Hennequin zijn roots heeft liggen. Na het succesvol importeren van de champagne naar Nederland, zijn Pascal en Toby hun droom achternagegaan en hebben zij hun eigen restaurant opgericht in het hartje van de Pijp. Elk gerecht is daarom compleet gemaakt met een champagne-match made in heaven – want wauw, wat zijn hun champagnes heerlijk.

De heren vertellen bovendien met zoveel passie over de gerechten en hun bijbehorende champagnes dat ik oprecht alles wel had willen proeven op hun kaart – die een fusie is van de Franse en Italiaanse keuken. Denk aan gerechten zoals steak tartare, salade Nicoise, ricotta ravioli, truffel risotto of hertenbiefstuk. Aangezien ik weet dat mijn oog altijd groter is dan mijn maag, hebben we het bij een drie-gangen diner gehouden. Een vier-gangen diner is echter ook mogelijk.

Gravad Lax X Hertenbiefstuk X Ravioli 3.0

We zijn begonnen met de Gravad Lax met rode biet ‘tartaar’, oysterleaves en tzatziki. Een voltreffer met roosjes van kwalitatief hoogwaardige wilde zalm (alsof deze diezelfde middag nog gevangen zijn) en een speciale oestersmaak door de oysterleaves. Deze gang gaat erg goed samen met een pere fils champagne en wij krijgen mee dat deze rosé champagne de favoriet is van het huis. Toby fluistert ons toe dat er vaak genoeg ‘ineens’ nog extra flessen van deze champagne variant open zijn, die dan maar door het personeel na sluitingstijd worden opgemaakt. Ik knik begripvol naar hem terwijl ik met veel voldoening nog een slok van deze champagne neem. Want dit is oprecht een van de betere champagnes die ik het afgelopen jaar heb gedronken.

Favoriet du moment is de hertenbiefstuk – ik ben meteen om, en van deze keuze heb ik allesbehalve spijt gekregen. De beleving van dit sterrengerecht wordt compleet gemaakt door cantharellen en een volle rode wijnsaus. En ook de ravioli met ricotta doet niet onder voor de ravoli’s die wij deze zomer in Toscane hebben gegeten.

Champagnedessert in een martiniglas

Op aanraden van de heren heb ik een dessert in een martiniglas genomen waarvan ik de naam ben vergeten. De structuur, de verfijnde smaak en natuurlijk de Hennequin-champagne erin – dit is een ware traktatie voor de smaakpapillen om zo de avond mee af te sluiten. En de koekjes zijn inderdaad homemade en onweerstaanbaar! Zo kregen wij bijvoorbeeld een salted-caramel fudge, een kokosmakroon en een madeleine.

Wij gaan naar huis met een grote glimlach en een voldaan gevoel. De aandacht en de passie voor het vak van deze ondernemers vertaald zich in verrukkelijke gerechten. En de locatie is er een waar je je echt op je gemak voelt tijdens het dineren. Lees: dit is ook de perfecte plek voor een eerste date ;-) Het was kortom een heerlijke avond, echt een beleving. Chapeau voor Pascal & Toby! Wij komen hier zeker nog een keer terug.

Hennequin&To
Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam
Tel: 020 846 2188
Meer info: hennequinto.com

 

print
Geschreven door

Kim Captein is lifestyle, portret en bruiloft fotograaf, wonend in het Amsterdamse. Als cityhopper, levensgenieter en avonturier ontdekt ze de meest toffe hotspots binnen en buiten Europa waar je kunt genieten van lekkernijen en het goede leven. Bovendien deelt ze naast deze must-go’s graag welke mensen haar inspireren gedurende haar reizen.

Geen reacties

Reactie plaatsen