CHIAZAAD PUDDING MET KOKOS EN AVOCADO

Chiazaad staat al een lange poos in het rijtje ‘super foods’. Dit wonderzaadje is namelijk rijk aan eiwitten, vezels, omega-3 vetzuren, calcium en ijzer. In dit recept gebruiken we de chiazaadjes voor een mega lekkere, romige pudding met kokos en avocado. Jawel, een super gezonde pudding voor een power-ontbijt. Maar hij doet het als tussendoortje of gezond toetje trouwens ook best goed.

Als je chiazaad in vocht laat weken, neemt het veel vocht op. Ze kunnen 8-10 keer hun eigen gewicht aan vocht opnemen, dus je kunt het powerzaadje goed gebruiken als bindmiddel. Met dit recept maak je dan ook in een handomdraai een romige, healthy kokos chiazaad pudding, bestaande uit nog een ander super food: avocado. Het hoeft alleen een nachtje in de koelkast te staan. Wij maakten het gerecht af met mango; zoet, fris en daarom een perfecte smaakcombi!

Benodigdheden chiazaad pudding:

(voor 2 personen)

  • 1 avocado
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • Sap van 1/2 citroen
  • Eventueel: scheutje honing, agave- of ahornsiroop
  • 1 mango

TIP: Maak deze romige chiazaad pudding af met wat kokosrasp. Daarnaast kun je er voor kiezen om met laagjes te werken. Eerst een laagje pudding, dan fruit, pudding enzovoort: lekker experimenteren. Kies je voor fruit, compote of toch maar kleine stukjes pure chocolade?

To do’s:

1. Pureer de avocado, kokosmelk, vanille extract en het citroensap tot het één geheel wordt. Voeg eventueel een scheutje zoetmiddel toe. 

2. Roer vervolgens de chiazaadjes erdoorheen, de zaadjes moeten goed verspreid zijn.Schenk het mengsel daarna in de glaasjes en laat de creatie minimaal een paar uur (of liever een nachtje) in de koelkast staan.

3. Haal de chiazaad pudding uit de koelkast. Snijd de mango in kleine stukjes en verdeel dit als topping bovenop de glaasjes. Strooi er eventueel wat kokosrasp overheen. Et voilà, jouw gezonde pudding is klaar. Smakelijk!

chiazaad-pudding-avocado1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Vraagje! Kan je dit ook voor 2 dagen gebruiken? Denk dat het wel goed blijft in de koelkast toch? Weet nl niet hoe blij ik mijn vriend hier mee maak dus het zou ideaal zijn als dit een ontbijtje voor 2 ochtenden is dan!

    Tnx!

    X Joanne

    • Hi Joanne, ik zie jouw bericht nu pas! Hopelijk heb je het recept in de tussentijd gemaakt en vond je het lekker. Zelf heb ik het nog niet een tweede dag geproefd, dus ben benieuwd. Goed weekend!

Reactie plaatsen