CHILI SCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL

Nu de kou ons land is binnengedrongen neig ik steeds vaker naar gezellige, warme en winterse gerechten. Gerechten die gezond zijn (summer bodies are made in the winter), maar wat stoerder zijn en een stevige bite hebben. Deze chili schotel met zoete aardappel is daar een goed voorbeeld van. Het gerecht heeft het karakter van een chili con carne, maar is een stuk eigenwijzer vanwege de zoete aardappel. De frisse kwark en koriander maken dit gerechtje, wat een Mexicaans tintje heeft, qua smaak helemaal compleet. Vega’s onder ons kunnen het rundertartaartje trouwens prima weglaten!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 kleine zoete aardappels
  • 2 rundertartaartjes
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 400 gram zwarte- of chilibonen
  • 150 gram maiskorrels
  • Chilipoeder en/of cayennepoeder
  • Paprikapoeder
  • Tomatenketchup
  • 2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt
  • Verse koriander
  • Peper en zout
  • Olie om mee te bakken

To do’s
1. Schil de zoete aardappel met een aardappelmesje en snijd de aardappel in blokjes van ongeveer 1.5 cm. Kook de zoete aardappelblokjes vervolgens in een pan met een laagje water in 6 minuten gaar.

2. Breng de tartaartjes in de tussentijd op smaak met verse peper en zout, en bak deze met olie in een aparte bakpan in 6-8 minuten gaar.

3. Snijd in de tussentijd de ui fijn en de paprika in blokjes. Bak de ui in een aparte (ruime) bakpan met glazig en voeg hier vervolgens de paprika aan toe. Roerbak het geheel een paar minuten en voeg als laatste de bonen en maiskorrels toe. Warm de bonen en maiskorrels een paar minuten op en breng de schotel op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en/of cayennepoeder, peper en zout. Voeg ook naar smaak een scheut tomatenketchup toe. Proef de schotel en voeg eventueel extra chilipoeder en/of cayennepoeder toe wanneer je van pittig houdt.

4. Schep de chili-aardappelschotel op de borden en leg hier een tartaartje bovenop. Schep hier vervolgens een lepel kwark of Griekse yoghurt naast op het bord en verdeel wat verse koriander over het gerecht.

TIP: In plaats van een tartaartje kun je ook kiezen voor een runderchipolata worstje, of bak rundergehakt mee in de pan.
TIP 2: Houd je niet van zoete aardappel? Laat dit dan weg en eet het gerecht met rijst.

Eet smakelijk!

 

Chili schotel met zoete aardappel1 Chili schotel met zoete aardappel2 Chili schotel met zoete aardappel3 Zoete aardappel schotel Chili schotel met zoete aardappel

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen