CHOCOLADE BONBONS MET DADELS EN WALNOTEN

Gezonde chocolade bonbons? Ja, dat lees je goed. Deze chocolade bonbons zijn gemaakt van pure cacao, walnoten en kokos, en gezoet met dadels! Allemaal ingrediënten die een positief effect hebben op ons lijf. En weet je wat het allerbeste nieuws is van vandaag (als je het nog niet wist): van deze ingrediënten kun je in een handomdraai (lees: slechts een paar minuten) goddelijke bonbons maken! Bekijk hieronder snel wat je nodig hebt en ga aan de slag. Hoe? Simpel: alle ingrediënten in de blender, mixen, vormpjes maken en klaar!

Ingrediënten (voor c.a. 6-8 bonbons)

  • 15 dadels
  • Handje walnoten
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 flinke theelepel kokosolie
  • 2 eetlepels kokosrasp (1 voor het mengsel en 1 voor de garnering)
  • Blender

To do’s:

Doe alle ingrediënten in een blender, maak de dadels en walnoten fijn en mix alles goed door elkaar. Houd 1 theelepel kokosrasp en eventueel een paar walnoten over voor de garnering. Van het mengsel uit de blender maak je vervolgens vormpjes. Wanneer je (koekjes)vormpjes in huis hebt liggen – van hartjes, rondjes of sterretjes, bijvoorbeeld – kun je die goed gebruiken. Anders kun je balletjes van het mengsel rollen. Strooi op een apart bordje wat kokosrasp en fijngemaakte walnoten en druk de bonbons hier vervolgens stuk voor stuk in als garnering. Je kunt zowel walnoten als kokosrasp gebruiken, of afwisselen. That’s it! Zet de bonbons even in de koelkast om ze koud en hard(er) te laten worden. Wacht niet te lang met proeven, ze zijn echt goddelijk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen