O SO CLASSY: CHOCOLADE & COGNAC

Chesterfield stoelen, stijve restaurants en mannenpraat. Die beelden schieten misschien door je hoofd wanneer je aan cognac denkt. Dit gevoel is bij mij totaal veranderd nu ik deze week een cognac tasting heb meegemaakt. Cognac merk Hennessy had mij namelijk uitgenodigd voor een chocolade & cognac proeverij in hotel The Dylan in Amsterdam. Mijn moeder mocht ik meenemen. Zij is dol op cognac en chocolade dus voor haar was dit een perfect moederdagcadeau. Wij lieten ons onderdompelen in wereld van chocolade en cognac.

Nice to know (wat wij geleerd hebben en ook voor jou leuk is om te weten):

  1. Achter dit elegante drankje – waarvan net als wijn de basis bestaat uit druiven, schuilt een wereld van vakmanschap en passie.
  2. Je kunt cognac heel goed verwerken in cocktails. Bijvoorbeeld in een mix met limoen, sereh, sinaasappel en ginger ale.
  3. Cognac komt perfect tot haar recht in combinatie met chocolade. De warme tonen van eikenhout, specerijen en rijp fruit in cognac passen heel goed bij de volle en zachte smaak van chocolade.
  4. Ook in de keuken kun je cognac goed gebruiken! Bijvoorbeeld in een saus of chocoladetaart. Mmm, hier ga ik binnenkort mee experimenteren.
  5. Cognac is dus eigenlijk helemaal niet zo’n oude lullen drank. Classy it is!

Bekijk hier het fotoverslag van deze Hennessy proeverij waarbij we eerst (geblinddoekt) de specerijen uit cognac moesten herkennen. Dit was moeilijker dan gedacht.. Daarna werden onze smaakpapillen geknuffeld met goddelijke bonbons van Chocolaterie & Patisserie Tout uit Amsterdam en bijpassende cognac – van jong en fruitig tot zeer krachtige cognac.

Hennesy proeverij 1 Hennesy proeverij 3 Hennesy proeverij 2 Hennesy proeverij 4 Hennesy proeverij 7 Hennesy proeverij 8 Hennesy proeverij 6

 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen