CHOCOLADE DADELS IN EEN JASJE VAN NOTEN

Of deze bonbons van de banketbakker komen? Nee, maar zou je wel zeggen he? Ik heb ze zelf gemaakt, en het leuke is hiervan: met maar 3 ingrediënten! De combinatie van dadels met cacao is erg lekker, dat heb je al kunnen proeven in dit recept: chocolade bonbons. Voor deze chocoladebonbons heb je geen blender nodig, je hebt ze vliegensvlug in elkaar gedraaid. Hoe?. Lees hieronder snel verder. Lekker voor jezelf, als verantwoord zoet tussendoortje, of leuk om cadeau te geven!

Benodigdheden (voor 15 chocolade dadels):

  • 20 dadels zonder pit
  • 100 gram chocolade extra puur
  • 80 gram walnoten (of een ander soort noten)

To do’s:
1. Breek de chocolade in blokjes en smelt de chocolade au bain-marie (met een kommetje in een pan kokend water).

2. Schep de dadels een voor een in de chocolade met een lepel, en zorg ervoor dat de dadels helemaal omhuld zijn met een laagje chocolade. Schud het overtollige chocolade eraf en leg de dadels vervolgens op een stukje bakpapier. Laat de dadels c.a. 5 minuten afkoelen.

3. Verkruimel in de tussentijd de walnoten. De walnoten maak je gemakkelijk fijn door de noten op een bordje te leggen en met een kop of bakje (met een platte onderkant) stevig op de noten te drukken en ze hierdoor te breken. Maak de nootjes zo klein mogelijk, dan plakken ze het beste aan de chocolade.

4. De chocolade van de dadels moet wat afgekoeld en iets steviger zijn, maar nog steeds kleverig. Rol ze daarna in de walnoten. Zorg ervoor dat overal voldoende nootjes zitten, en druk ze zachtjes in de chocolade.

5. Leg de chocolade bonbons vervolgens op een bord en zet dit voor c.a. een uur in de koelkast totdat de chocolade hard geworden is. De chocolade bonbons zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast.

Chocolade smelten Chocolade dadels3 Chocolade dadels 1 Chocolade dadels 2 Chocolade dadels

Chocolade dadels

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen