CHOCOLADE: GEZOND GENOT

Het is bruin, je krijgt het op sommige momenten niet uit je hoofd, flirt met je in verschillende verschijningsvormen en bij overgave maakt het jou intens gelukkig: chocolade. Niet alleen onuitstaanbaar lekker maar ook nog eens goed voor je. Hieronder twee belangrijke redenen waarom het goed is om elke dag een stukje pure chocolade te eten (c.a. 77% cacao) en je daar nooit meer schuldig over te voelen:

Goed voor je lijf
In pure chocolade zit flavonoïden, een antioxidant. Hiervan gaat je bloeddruk en cholesterolgehalte omlaag. Daarnaast is het goed voor je bloedsomloop en bloedvaten.

Maakt je blij
Pure chocolade bevat verschillende stofjes die een oppeppend effect hebben. Zoals Tryptofaan (heeft een positief effect op je emoties, eetlust en slaap), Anandamide (stimuleert de vrijlating van dopamine in de hersenen) en Phenylethylamine (zorgt ervoor dat je stemming verbetert en je je alerter voelt).

Chocolade geeft je dus een blij gevoel, vermindert je eetlust en geeft je energie. Bedenk natuurlijk wel altijd dat overdaad schaadt!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen