COURGETTE PASTA MET PESTO EN SPINAZIE

Járenlang was het mijn favoriete gerecht: pasta met pesto, spinazie en gerookte zalm. Maar toen ik ietwat te veel studentenvet kreeg en daardoor minder pasta ging eten, ben ik het gerecht een beetje vergeten. Tot deze week, toen ik deze zelfgemaakte, gezonde courgette pasta combineerde met mijn favo ingrediënten. En wat blijkt? Courgette pasta is véél lekkerder dan tarwepasta. Het geeft dit gerecht namelijk net die extra bite die het nodig heeft.

Courgette pasta

Wanneer je nog nooit courgette pasta hebt gemaakt, dan wordt het daar sowieso eens tijd voor. Het is niet alleen een gezonde basis voor een maaltijd, maar vooral enorm lekker. Het geeft het ‘pastagerecht’ meer smaak en een extra bite. Een combinatie met avocado, rucola, pijnboompitjes en zalm doet het altijd goed. Maar denk ook eens aan courgette pasta met een homemade tomatensaus, geitenkaas en gehaktballetjes. Dit ga je lekker vinden, geloof me!

courgette-pasta-met-pesto-en-spinazie

Benodigdheden:

Voor 2 personen

Courgette pasta

  • 1.5/2 courgettes
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 bosuitje
  • Handje geroosterde pijnboompitjes

Zelfgemaakte pesto

  • Handje pijnboompitten
  • 15 gram verse basilicum
  • Handje Parmezaanse kaas
  • 1 knoflook teentje (eventueel)
  • Scheutje olijfolie
  • Verse peper en zout

TIP: wanneer je eenmaal zelf groene pesto hebt gemaakt en weet hoe simpel en lekker dit is, wil je niet anders meer. Wanneer je pesto over hebt, kun je het nog minimaal een paar dagen bewaren in de koelkast, in een afgesloten (weck)potje.

TIP 2: Een spirelli is eigenlijk onmisbaar voor het maken van de courgette pasta, binnen minder dan een minuut heb je de pasta voor je neus. Wanneer je geen spirelli in thuis hebt, kun je ook dunne reepjes snijden met behulp van een kaasschaaf en/of een scherp mes.

To do’s:

1. Maak de pesto door alle hierboven genoemde ingrediënten in een keukenmachine fijn te maken. Breng op smaak met verse peper en zout. Proef even en voeg naar smaak wat extra olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes of basilicum toe. Houd eventueel wat Parmezaanse kaas over voor de garnering.

2. Maak de courgette pasta met behulp van een mes of de spirelli en zet dit apart. Snijd de bosuitjes in ringetjes en zet dit ook even apart.

3. Roerbak in de tussentijd de spinazie in de pan en laat de spinazieblaadjes slinken. Giet het vocht eventueel af. Voeg daarna de courgette pasta toe en mix hier een of twee eetlepels groene pesto doorheen. Roerbak dit een paar minuten. De courgette wordt hierdoor wat zachter, maar let op dat hij nog wel stevig blijft. Voeg als laatste tweederde deel van de bosuitjes toe.

4. Verdeel de courgette pasta met pesto in kommetjes of op borden. Garneer het gerecht met de overgebleven bosuitjes, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Zin in meer snelle, lekkere en gezonde recepten, zie deze link. Altijd leuk wanneer je laat weten, via een reactie hieronder of op social media #cottonandcream wat je van onze gerechten vindt. 

courgette-pasta-met-pesto-en-spinazie1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Superlekker! Ga ik zeker vaker maken :-)

    • Ah wat leuk om te horen! :-) thanks voor je berichtJe!

Reactie plaatsen