COUSCOUS MET ABRIKOOS EN DADELS

Dadels zijn heerlijk zoet en rijk aan verschillende vitamines, vezels en mineralen. Het perfecte voorbeeld van natuurlijke producten die lekker én gezond zijn. En daar word ik enorm blij van! Verse dadels bestaan uit zacht en goed verteerbaar vruchtvlees. Daarnaast bevat het natuurlijke suikers zoals fructose en dextrose waardoor de energie in je lichaam meteen wordt aangevuld. Dadels zijn heerlijk in desserts, yoghurt, salades, of gewoon als gezond tussendoortje. Ik heb ze verwerkt in een couscous salade, met abrikozen, rozijnen, koriander en witte kaas. Deze smaakvolle vega salade bevat veel verschillende smaken: zoet, zout en kruidig. Een van mijn favorieten dus!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 200 gram couscous
  • Een aantal blokjes witte kaas
  • Een handje doperwtjes
  • Rode paprika
  • 6 gedroogde of verse dadels
  • Abrikozen (abrikozen op siroop, uit blik)
  • Klein handje rozijnen
  • Verse koriander (klein gesneden)
  • 1/2 limoen
  • Snufje kardemonpoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Verse peper en zout

To do’s:
Bereid de couscous zoals staat omschreven op de verpakking. Snijd de witte kaas, paprika, dadels en abrikozen in stukjes. Doe dit samen met de doperwtjes, verse koriander en rozijnen in een slakom. Besprenkel de couscous met de limoensap en breng op smaak met de kardemonpoeder, kaneel, nootmuskaat, peper en zout. En klaar… eet smakelijk!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen