COUSCOUS VAN BLOEMKOOL MET KIP EN GRANAATAPPEL

Nu de lente alweer bijna voor de deur staat (de brutale én optimistische mens heeft de halve wereld) vind ik het hoog tijd voor een couscous van bloemkool waarmee je alvast aan een ontzettend fijn bikini lijf werkt. Want bloemkool bevat immers nauwelijks koolhydraten, is ontzettend gezond én je kunt hier heel gemakkelijk een lekkere couscous van maken. Echt waar, je proef het verschil met echte couscous bijna niet! Hieronder een lekker fris recept met couscous van bloemkool, maar je kunt alles toevoegen wat je lekker vindt. Denk aan dadels, courgette, makreel, runderworstjes etc. Leef je uit!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 350 gram bloemkool
  • 150-200 gram gerookte kip
  • Handje granaatappelpitjes
  • 1/3 komkommer
  • 1 lente uitje
  • Verse koriander
  • Walnoten
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • (kokos)olie

To do’s:
1.
Maak de bloemkool fijn in een keukenmachine of foodprocessor totdat het formaat van een couscous korrel ontstaat. Bak de couscous daarna 2-3 minuten met wat kokosolie, peper, zout en een fijngemaakt teentje knoflook in een pan. Tussendoor roeren.

2. Doe de couscous in een schaal, en voeg het sap van de citroen toe en flink wat peper en zout. Snijd de gerookte kip in reepjes. Snijd ook de komkommer klein, de lente ui in smalle ringetjes en de koriander fijn. Mix dit door de couscous, samen met de gehalveerde walnoten en een handjevol granaatappelpitjes.

3. Schep de salade op een bord of in een kommetje en garneer met wat extra koriander.

Couscous van bloemkool

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Ah héérlijk, ik maak dit regelmatig, alleen dan een andere variant. Ik ga jouw versie eens proberen :)

  • Couscous van bloemkool moet ik nog eens proberen! Spaghetti van courgette vond ik ook goed te doen. Klinkt lekker :D

Reactie plaatsen