De zalmrolletjes gemaakt met wraps en komkommerplakken kennen we inmiddels wel. Daarom vandaag de recepten voor drie creatieve en verantwoorde zalmhapjes. Deze zalmhapjes heb ik ontwikkeld voor de In Shape editie van magazine Beau Monde (heb jij ‘m al in huis?) en zijn alledrie skinny-proof en super lekker! Zalmhapjes die er ook nog eens leuk uit zien, een gezond feestje op je bord! Serveer ze als hapje wanneer je bezoek hebt of als voorgerecht.

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 150 gram gerookte zalm plakken
  • 1/2 komkommer
  • Hüttenkäse
  • 1/2 citroen
  • Verse dille
  • Pijnboompitjes
  • Verse peper
  • 1/2 avocado
  • 1 radijsje
  • 1/4 groene appel
  • 6-8 kappertjes

To do’s:

Zalm-komkommer taartje (links)
Snijd twee plakjes van de komkommer en maak inkepingen aan de zijkant voor een speels effect. Breng een laagje Hüttenkäse aan op de komkommer en leg daar bovenop een stukje zalm. Garner met dille en pijnboompitjes.

Zalmrolletje met Huttenkase (midden)
Leg een plak zalm van c.a. 10 x 10 cm op een bord en breng aan de rechterrand een strookje Hüttenkäse aan. Breng de kaas op smaak met wat verse peper en een paar druppels citroensap. Leg een plakje avocado en een reepje komkommer (verwijder de binnenkant) in de lengte op de kaas. Rol de zalm vervolgens van rechts naar links, zoals je sushi ook rolt. Snijd de zalmrol vervolgens in tweeën en zet de rolletjes vast met een prikker. Steek hier een plakje avocado (met citroensap besprenkeld, om verkleuring te voorkomen) en radijs in, voor de garnering per rolletje.

Appel-zalm toastje (rechts)
Snijd twee plakjes van de appel. Leg hier een stukje zalm op en garneer met verse dille en kappertjes.

Creatieve zalmhapjes zalmrolletjes Creatieve zalm hapjes

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen