EEN KIJKJE IN HET LEVEN VAN EEN BLOGGER

Schrijven, fotograferen, koken, stylen, netwerken, event-hoppen, interviewen en nog veel meer. Als blogger slash online contentmaker sta je eigenlijk geen minuut stil. Het gaat 24/7 door, want het internet staat nooit ‘uit’. Wat gisteren gebeurd, is vandaag alweer oud nieuws, dus je moet continue up-to-date zijn. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn blogger-leven en geef ik tips voor een super effectieve werkdag. Dit doe ik in samenwerking met Peijnenburg, aangezien deze verbeterde tussendoortjes perfect zijn voor de bezige, maar hongerige bijen onder ons. 

Mijn ochtendritueel

Om 7.30 uur gaat de wekker. Ik doe voorzichtig mijn ogen open om de wekker 10 minuten later te zetten. Snoozen, ik kom maar niet van die gewoonte af. Rond 8.00 uur dwing ik mezelf om wakker te worden, want dit is prime time in social media-land. Wanneer ik een foto op Instagram heb geplaatst, ga ik linea recta de douche in. Hier kom ik langzaam tot leven. Daarna is de grote vraag: wat doe ik aan? Meestal ga ik voor een casual-chique look, met een opvallend printje, een krachtige hak of een knappe tas. Daarna is het tijd voor het ontbijt: vaak een havermoutje, mug cake of een snelle speltboterham. Plus een flínke bak koffie. Vervolgens spring ik op de fiets, op weg naar kantoor.

Multi-tasken

Om een energie-dip, rammelende maag of tijdrovend ritje naar de supermarkt tijdens mijn werkdag te voorkomen, zorg ik ervoor dat er altijd een flinke lading tussendoortjes op kantoor liggen. Ik ben namelijk een méga multi-tasker en eet regelmatig on the go. En aangezien ik heus niet altijd de tijd heb om zelf bananenbrood of mueslirepen te bakken, is de ontbijtkoek van Peijnenburg bijvoorbeeld ideaal. Vooral de Mini’s voor op kantoor en onderweg. Ontbijtkoek van vol met natuurlijke vezels uit rogge, dus je krijgt er een lekkere energieboost van. Ook fijn: de Mini’s bevatten minder dan 50 kcal en zijn net groot genoeg om die lekkere trek te stillen.

Blogger tips

Prioriteiten stellen

Samen met een paar andere ondernemers, bloggers en creatieven, deel ik een kantoor in hartje Amsterdam. Allemaal dames, dus de dag starten we meestal met een gezellige chit-chat. Nadat ik een tweede bak koffie heb gescoord, werk ik mijn to do-lijst bij met de belangrijkste prio’s voor mijzelf en mijn stagiaire en beantwoord ik belangrijke mails. Na de lunch staat de dag meestal in het teken van content. Events bezoeken, recepten ontwikkelen, video’s editen, styling en fotograferen, brainstorms en artikelen uitschrijven. Vaak staan er die week ook wat koffie-dates gepland met klanten, media- en PR bureau’s, blog-collega’s en andere relaties waarmee ik samenwerk. Want netwerken is een belangrijk onderdeel in mijn werk. En natuurlijk moet ik social media niet vergeten en eventuele vragen of comments beantwoorden.

Tips voor een effectieve dag

Je hoort het, veel activiteiten lopen door elkaar heen en het werk is eigenlijk nooit ‘af’. Om chaos in mijn hoofd te voorkomen en structuur te creëren, heb ik in de loop der tijd een aantal belangrijke regels voor mezelf opgesteld, die wellicht ook jou kunnen helpen.

 1. Structuur en overzicht is key. Daarom werk ik met drie verschillende ‘lijstjes’, die ik heb opgeslagen in Google Drive, zodat ik ze op elke plek – vanaf mijn telefoon of laptop – kan bekijken en bijwerken. Een brainstorm lijst met alle ideeën, een content planning voor de hele maand en een to do-lijst met de prioriteiten per dag.
 2. Ondanks dat ik een mega multi-tasker ben, dwing ik mezelf om zo veel mogelijk ‘blokken’ in de dag te maken. Hierbij breng ik focus aan en voorkom dat alles door elkaar loopt. Denk aan een ochtend waarin ik mail bijwerk, een middag waarin ik álle afspraken plan of een waarin ik ga brainstormen (en dan dus ook niét naar mijn mail kijk).
 3. Voor het slapen moet mijn huis áltijd opgeruimd zijn. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik krijg regelmatig pakketjes opgestuurd van PR-bureau’s en ook deze spullen zet ik na ontvangst meteen in mijn ‘blog-kast’. Daar verzamel ik alle spullen om te gebruiken voor artikelen en shoots.

Dag in leven van blogger

Dag zo happy mogelijk afsluiten

Zo’n twee keer per week ga ik naar de sportschool om mijn hoofd leeg te maken. Daarna heb ik écht dat etentje of wijntje verdiend. Soms duik ik na werk en voor sluitingstijd nog even de stad in, want dan heb ik zin om iets te shoppen. Mijn motto is zonder twijfel ‘work hard, play hard‘. Het leven is te kort om alleen maar te werken, dus ik probeer altijd de juiste balans te vinden.

Tussendoortjes van Peijnenburg

Meestal heb ik na het ontbijt én voordat ik naar huis ga een craving-moment, dus snelle tussendoortjes vind ik het perfecte office food’. Dan is het fijn om wat energieke snacks binnen handbereik te hebben. Peijnenburg heeft recentelijk het assortiment tussendoortjes vernieuwd, met als resultaat: biologisch, glutenvrij, natuurlijke suikers en kleinere porties. Met wel de vertrouwde smaak (jeugdsentiment!). De Mini’s zijn mijn persoonlijke favoriet; kleine porties die per stuk zijn verpakt. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken en perfect voor op kantoor of on the go. Het assortiment is ook uitgebreid met 100% honing ontbijtkoek, glutenvrije ontbijtkoek en biologische ontbijtkoek.

peijnenburg-tussendoortjes

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Peijnenburg. 


image polls
print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
 • Leuk om te lezen!! :)

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

  • Thanks Merel! Leuke blog heb je, tot snel!

 • En nu een blog om al die suikers van peynenburg af te zweten :D

  Punt 3 is bij mij een zooitje op dit moment. Volgende week hopelijk is de verbouwing voorbij en kan ik beginnen weer :D

  Alhoewel een tripje naar een internetcafe helemaal geen gek idee is nu

  • Haha ;) fijn dat je straks weer lekker kan opruimen en een rustige werkplek hebt! Los van het weer (ik kwam net zeiknat op kantoor aan) is een tripje naar een i’net cafe inderdaad zo slecht nog niet. Werkse vandaag!

 • Leuke blogpost en inderdaad, structuur is nodig (hoewel ik liever de flow vopr Peijnenburg (hoewel ik deze snacks als Vlaamse niet ken)…

 • Wow wat een bezig bijtje ben jij zeg!

 • Leuk artikel, met plezier gelezen :)

  X Berber

 • Inderdaad, inhoud ho maar…..

Reactie plaatsen