Street art restaurant De Bajes Amsterdam: cool interieur en stoere smaken

In het gloednieuwe restaurant De Bajes in Amsterdam is ‘vastzitten’ beslist geen straf. Hier leef je niet op water en brood, maar op lekkere cocktails en stoere gerechten. In het eerste street art restaurant dat vorige week haar deuren in Nederland heeft geopend, wordt het artwork van ‘s werelds meest getalenteerde street art artiesten geshowd. En je kunt hier worden verrast met een gezellig feestje, want op vrijdag en zaterdag kun je er tot middernacht terecht. 

Eten, drinken en dansen

Wanneer je De Bajes binnenstapt, valt op dat het restaurant ruimtelijk, stoer en toch sfeervol is ingedeeld. Het heeft een semi-open keuken en verschillende hoekjes om te zitten: het restaurant gedeelte, maar ook een grote bar, een soort podium en een gezellige lounge hoek. De enorme muurschilderingen springen in het oog en geven het interieur een rauw en cool tintje, zonder ‘kil’ te zijn. De Bajes grenst aan het Rembrandtplein en is daarom perfect voor een dinner date in het weekend, zodat je daarna direct de stad in kunt rollen. Maar je kunt er ook tot in de nachtelijke uurtjes lekker blijven plakken, want er draait een DJ en er worden regelmatig feestjes georganiseerd. Daarnaast zijn er plannen voor sunday brunches waarvoor je natuurlijk óók je dansschoenen aantrekt. Houd de party agenda dus in de gaten!

Stoere gerechten

Een street art restaurant vraagt om coole gerechten met stoere smaken. Op de kaart staan dan ook slow cooked short ribs, gegrilde black angus sukade steak en Lomo Iberico met worst van Brandt & Levie. Ook je vriend krijg je hier dus met gemak mee naartoe! Maar wanneer je meer houdt van lichtere gerechten, staat er ook genoeg fijns op de kaart. Denk aan diverse salade’s en visgerechten. Een aanrader is het voorgerecht met de duck springrolls en gamba’s, waarbij de mangochutney het gerecht helemaal afmaakt. Ook de gerookte zalm met gemarineerde bietjes en crème fraîche is lekker. Een flink voorgerecht wat wordt vergezeld met een mini gin-tonic. Leuk bedacht en een lekkere, frisse smaakcombi.

Pasta met chocolade

Opvallend op de kaart is de pasta met onder andere ricotta, sinaasappelboter en geschaafde Tony’s Chocolonely pure chocolade. Yup, wanneer je vroeger dol was op Pim’s koekjes, dan ga jij dit een góddelijk gerecht vinden. Een gedurfde smaakcombinatie, wat wij heel erg kunnen waarderen, maar je moet er wel van houden. Als hoofdgerecht kozen we voor de waguyu burger met in soja gemarineerde spek, Japans ingelegde groenten en wasabimayo. De combinatie van de zoet-zoute spek, zachte burger en pittige mayo maakte dit een yummie burger. Ook de zeewolf met gestoomde vongole en pompoenpuree was erg goed van smaak en daarom een aanrader. Oh, en zet de Eton Mess met passievrucht en chocolademousse op je to-taste lijstje.

De Bajes
Utrechtsestraat 11, Amsterdam
Tel: 020-2386600
www.naardebajes.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen