DE KRUIDFABRIEK AMSTELVEEN: EEN CULINAIR FEESTJE

Peter Lute is een bekende naam in de gastronomische wereld, maar je ken hem misschien ook van zijn rol in het programma Masterchef. Begin dit jaar trok de chef-kok opnieuw de aandacht toen hij zijn populaire restaurant Lute sloot om vervolgens De Kruidfabriek te openen. Op dezelfde plek in Amstelveen, maar met een levendig concept, vernieuwde menukaart en fris interieur. En wij zijn fan, want dit is een restaurant om je met heerlijke smaken, fantastische wijnen en passionele bediening te laten betoveren. En wanneer je jezelf in de heerlijke banken genesteld hebt, wil je hier nooit meer weg. 

Kruiden uit eigen kas

Gelukkig is het al lang niet meer zo dat fine dining restaurants een stijve en slaapverwekkende sfeer hebben. De Kruidfabriek bewijst dat opnieuw. Hier wordt een culinaire totaalbeleving neergezet met een ongedwongen gevoel en een fris, modern interieur. Dit start wanneer je buiten de kruidenkas van de voormalige kruitfabriek ziet liggen, waarbij je de smaakmakers natuurlijk later in de gerechten proeft. Vervolgens stap je door de Japanse schuifdeuren naar binnen en komt een huiselijke sfeer je tegemoet. De inrichting is licht, modern en stijlvol, maar ook knus en warm vanwege de zachte materialen en tinten. Oh, en in die heerlijke, ronde zitjes houd je het écht wel een avond lang vol. Ook de opvallende foto’s aan de muur die je ziet wanneer je aan de bar zit – bestel daar meteen een G&T met kruiden uit de kas – bewijzen dat De Kruidfabriek alles behalve saai is. Op deze foto’s krijg je letterlijk een knipoog van Peter en die speelsheid vind je ook in de gerechten terug.

de-kruidfabriek-amstelveen

De favoriete gerechten van Peter Lute

Nu over tot de gerechten die ik heb geproefd en stuk voor stuk hémels waren. Peter vertelde mij wat zijn favorieten op de kaart zijn, dus ik kon niet anders dan zijn advies opvolgen. Bijvoorbeeld de Spaanse gamba’s, kruidenpizza met tataki van tonijn, gevulde kwartel en de sole meunière 2.0. Dit laatste gerecht is een eigen, moderne versie van de klassieke tong en was ook mijn favoriet. Maar de gebakken ganzenlever (mijn absolute guilty pleasure) met appeltjes uit eigen tuin, afgemaakt met gefermenteerde bonen en gemarineerde zwarte rijst was ook goddelijk. Tenslotte was de chocoladetuin een ideale afsluiter. In alle gerechten proef je niet alleen een heerlijke combinatie van smaken, ze zijn ook perfect gepresenteerd. En allemaal bereid met lokale producten.

de-kruidfabriek-amstelveen3

Ook de goede wijnen bij De Kruidfabriek zijn het vermelden waard. Bij de visgerechten kreeg ik een ‘filmende’ Riesling uit Nieuw-Zeeland van Pegasus Bay ingeschonken en daarna een glas volle Chenin Blanc uit Zuid-Afrika, die de sommelier wilde laten proeven omdat het zijn eigen favoriet was. Erg lekker! De bediening van De Kruidfabriek is bovendien heel professioneel en gepassioneerd waardoor je niets te kort komt.

Nog lang niet naar huis

In De Kruidfabriek vind je een mix van locals, inwoners van Oudekerk aan de Amstel, Amstelveen en Amsterdammers, maar ook fijnproevers die van verder komen. Want het restaurant heeft zeker Internationale allure. De prijs-kwaliteitverhouding is ook goed. Voor een 4-, 5- of 6-gangen diner betaal je 11 euro per gang. Een heerlijke plek voor een uitgebreid diner en wat quality time met je lief of een eindeloze, culinaire avond met vrienden.

Over de totaalbeleving gesproken, wanneer je na een té gezellige avond bij De Kruidfabriek geen zin hebt om naar huis te gaan, dan kun je vanaf deze maand ook blijven slapen. Peter werkt op dit moment aan twee huisjes naast het restaurant, waar je na een avond heerlijk onder de wol kunt kruipen. Mét de beste croissants van Nederland als ontbijt, aldus Peter.

De Kruidfabriek
De Oude Molen 5, Amstelveen
Tel: 020 472 2462
www.dekruidfabriek.nl

de-kruidfabriek-amstelveen1 de-kruidfabriek-amstelveen2 Versie 2 de-kruidfabriek-amstelveen5

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen