DE SMAAK VAN…ESTHER WEIJKAMP

Een werkdag bij Spice PR begint voor Esther Weijkamp niet zonder rood gestifte lippen. Ook hakken mogen volgens de knappe blondine niet ontbreken in deze “office-look”. Naast dat Esther werkzaam is als Digital Manager voor een van de hipste PR bureau’s van Amsterdam, is ze gek op dansen, lekker eten en drinken. Hoe kan dat ook anders, wanneer je in Brabant geboren bent. Hoe zit het verder met de smaak van Esther? Wat is volgens haar de ultieme must-have voor deze winter? En waar shopt en eet Esther ‘t liefst? Lees hieronder verder en ontdek de favoriete hotspots en mode-inspiratie van deze powerbabe!

1. Hoe zou je jouw kledingstijl het beste kunnen omschrijven?
Op kantoor draag ik hakken en rode lippenstift, maar in het weekend ben ik net Ashley Olsen op haar vrije dagen: sneakers, wijde vesten en grote sjaals. Trouwens, dat doe ik ook weleens doordeweeks. However, ik vind het heerlijk dat ik elke dag zelf kan bepalen wat ik draag en niet afhankelijk ben van een dresscode op kantoor.

2. Wat zijn je favoriete merken en winkels?
HOPE, All Saints en &Other Stories voor alles wat ze hebben, Levi’s voor de heerlijke denimlookjes en toch ook echt ‘the usual suspect’ ZARA. Maar pin me er niet op vast: volgende week kan ik weer items van totaal andere merken op mijn wishlist hebben. Ik ben redelijk makkelijk te verleiden.

Esther Weijkamp4

3. Wat is volgens jou de ultieme “must-have” voor deze winter? 
Ik ben al jaren verliefd op mijn mega-grote wollen sjaals en vesten, maar deze winter zijn daar ook de oversized jassen bij gekomen. De combinatie van die drie maakt me enorm blij!

4. Wat staat er in grote letters op jouw wish-list?
Ja, dat moet een Chanel 2.55 black on black zijn…nog steeds!

5. Wat zou jij nooooit aantrekken? 
Crocs? Ik zeg eigenlijk nooit nooit, want die witte Spice Girls-schoenen met spekzolen van vroeger heb ik ook gedragen.

Esther Weijkamp3

6. Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit, hoe ontbijt je? 
Ik ontbijt niet. Oeps! Ik lig liever wat langer in bed dan dat ik de tijd moet nemen om ontbijt te maken. In het weekend, als ik wel de tijd heb, ga ik het liefst ontbijten bij Bar Spek, de Wasserette of Scandinavian Embassy. En heel soms maak ik mijn easy breaky: bananen-pannenkoekjes. Daar heb je namelijk alleen ei, banaan en kaneel voor nodig en ze zijn mega-snel klaar. Een gerecht naar m’n hart!

7. Welk gerecht is jouw specialiteit? 
Mijn vroegere huisgenootje zou zeggen dat Pasta Chorizo mijn specialiteit is. Zelf vind ik niet iets echt noemenswaardig. Ik kook vaak snel en gezond: veel groenten, vis, quinoa, dat soort dingen.

8. Hoe besteed jij een vrije zaterdagmiddag ‘t liefst?
In het weekend ga ik het allerliefst met mijn vriendje ergens ontbijten, daarna lekker even de stad in of een koffietje doen met vriendinnetjes. Als het lukt ga ik naar de dansschool of bikram yoga. ’savonds ga ik toch het liefst uit eten, aangezien ik koken niet superleuk vind, maar lekker eten wel! Een borrel met tapas vind ik trouwens ook top, zolang het maar gezellig is!

Esther Weijkamp2

9. Wat zij jouw favoriete shop & eet hotspots? 
Om te shoppen de 9 Straatjes: veel goede merken bij elkaar, plus genoeg lekkere koffietentjes om tussendoor even te zitten. Om te eten… Nghia x Nghia, De Wasserette, Fier, Bar Spek,  HUF (die krabburger!), Boca’s en de Foodhallen zijn plekken waar ik regelmatig kom. Daarnaast ben ik heel blij geworden van het supergoede eten bij Restaurant Sinne: een aanrader! Op mijn must-do lijstje voor komend weekend staat De Plantage.

10. Waarvoor magen we jou wakker maken?
Oh YES! Pannenkoeken! Sinds jaar en dag. En een gerecht waarvan ik zeker weet dat ik het daadwerkelijk ook kan eten midden in de nacht (zuurkool is toch wat heftig). En een balletvoorstelling… Voor een mooi stuk mag je me echt wakker maken!

Esther Weijkamp

Foto-credits: Ay Shot it

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Leuk artikel dit! :) Altijd zo leuk om de mensen achter de PR-bureau’s (slash van de mailtjes) wat beter te leren kennen.

  • Riches is one of the leading fashion design houses and is a symbol of Pakistani luxury. It designs, manufactures, distributes, and retails fashion and lifestyle products including formal wear, prèt-à-porter, accessories, and footwear.

Reactie plaatsen