DE SMAAK VAN…JANINE BREUKHOVEN-KHO

Janine is misschien wel de meest stylish mom die ik ken. Ze heeft een Chanel-collectie om jaloers op te zijn en schittert in de mooiste pakjes achter de kinderwagen. En wanneer er een feestje is, bubbelt Janine erop los. Ook heeft deze bezige bij een inspirerende carrière. Janine heeft namelijk een aantal succesvolle platformen voor modebewuste mama’s opgericht, waaronder Pret-a-Pregnant en The Mom, en organiseert regelmatig evenementen zoals de “Pret-a-Rally”. Oh, en laatst een heuse Barby-fuif voor haar dochtertje. Hoog tijd om Janine aan de tand te voelen over haar mode- en eetgeheimen. In welke hippe hotspots prikt zij een vorkje en waar shopt ze het liefst voor zichzelf (en haar kids)?

1. Hoe zouden anderen jouw stijl omschrijven?
Vrouwelijk, maar wel volgens de laatste trends. Ik ben gek op kleur. En draag het liefst een sterren- of leopard print en faux-fur. Ook heeft mijn look altijd een touch of Chanel.

2. Wat draag je op dit moment het meest? 
Ik merk dat ik wat rustiger ben geworden qua stijl en bijvoorbeeld vaker voor een mooie basic grijze cashmere sweater kies, in combinatie met een trend item. De laatste tijd ben ik wel weer helemaal van de flared jeans en vind de 70’s look heel fijn.

Janine Breukhoven

 

3. Wat staat er bovenaan op je wish-list?
De Gucci Dionysos bag vind ik echt prachtig.

4. Wat zijn je favoriete merken, winkels en webshops?
Mijn favoriete merken zijn Chanel en Celine voor de mooie stuks, maar ik ga wekelijks los bij Zara, H&M en Net-a-porter. Voor de kids shop ik veel online bij Childensalon.com, Alexandalexa.com en H&M.

5. Wat is het meest bijzondere item in je kast, waar je trots op bent?
Mijn vintage Chanel items. Nu ik een dochter heb, vind ik het helemaal leuk om wat moois op te bouwen wat ik later aan haar kan doorgeven.
Janine Breukhoven1

6. Wie of wat is jouw grootste inspiratiebron op het gebied van mode?
Jackie O vind ik een grote bron van inspiratie. Maar ik raak ook heel vaak geïnspireerd door een aantal dames op Instagram. Ik vind dat dames als Lena Terlutter, Tash Efton, Elle Ferguson, Winonah de Jong, ByCamelia en Miroslava Duma een waanzinnige stijl hebben.

7. Grijp jij sneller naar sneakers of hakken, en waarom? 
Een paar jaar geleden zou ik zeker voor hakken gaan. Maar met twee kinderen loop ik overdag vaker op sneakers. Gelukkig mag het ook gewoon en kan je te leuke looks maken met een sneakertje. In de avond zie je me niet snel op een sneaker. Zodra de kinderen naar bed zijn, vind ik het heerlijk om mijn hoge hakken tevoorschijn te halen en op stap te gaan.

Janine Breukhoven8
Janine breukhoven6

8. Hoe ziet jouw ontbijt en lunch er normaal gesproken uit? 
Elke dag ontbijt ik met twee gekookte eitjes, crackers en kipfilet. Meestal lunch ik buiten de deur en combineer ik dit met afspraken. Ik vind het altijd fijn om tijdens lunch werk te bespreken. Het is gezellig en ik houd gewoon van lekker eten en een goed glas wijn.

9. Houd je van koken? 
Door mijn drukke baan heb ik er helaas te weinig tijd voor. Maar ik vind het heel leuk om met de kinderen te koken. Ik denk dat kip en lasagne toch wel mijn specialiteit zijn.

10. Wat zijn jouw favoriete restaurants en lunch-plekjes in Amsterdam?
Ik heb zo mijn ronde in Amsterdam en een aantal plekken waar ik vaak te vinden ben. Zo zit ik ‘s ochtends vaak in het Conservatorium Hotel voor mijn morning meetings. Een koffietje drink ik graag bij Blushing en het Andaz Hotel is ook favoriet. Voor een cocktail of G&T kun je me vinden bij Mr.Porter. En in het weekend voor dim sum bij Oriental City.

Janine breukhoven7

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen