DE SMAAK VAN…MARLOES DE KIEWIT

In de nieuwe rubriek ‘de smaak van…’ vraag ik fashionista’s en foodies het hemd van het lijf over fashion & food. Ik achterhaal sappige shopping confessions, onthul keukengeheimen en ontfrutsel de leukste tips van inspirerende vrouwen. Deze week de smaak van…Marloes! Marloes de Kiewit is 25 jaar, styling assistent bij Kultivate en Catwalk Junkie, tekenaar én blogster bij Paint and Pose! Lees hieronder snel waar deze creatieve duizendpoot haar inspiratie vandaan haalt.

1. Hoe zou je jouw kledingstijl het beste omschrijven?
In een kort jurkje en hakken zul je me niet snel voorbij zien lopen. Ik denk dat mijn stijl het beste is te omschrijven als laidback, met een stoer en vrouwelijk randje. Ik ben sowieso echt een mood-dresser dus ik denk eigenlijk dat ik niet echt in een hokje te plaatsen ben. Het ligt er maar net aan waar ik die ochtend zin in heb!

2. Wat staat er op je wishlist voor dit aankomende seizoen?
De leren joggingbroek en een donkerblauwe lange krijtstreep mantel.

3. Welke huidige fashiontrend is helemaal op jouw lijf geschreven?
De zwart-wit look is op dit moment de trend waar ik het meest naar toe trek. Je kan er heel veel kanten mee op, maar doordat je maar gebruik maakt van twee kleuren blijft er een bepaalde rust in je outfit. Door variatie in materiaalgebruik geef je het net die twist die het nodig heeft.

182407_589841217712080_1405145274_n IMG_20140220_151858

4. Wat is het item in je kast waar je het meest trots op bent?
Oei moeilijke vraag, vooral omdat ik eigenlijk best snel uitgekeken raak op mijn kleding. Schandalig maar waar. Ik heb nu een jaar een velour legging van de Monki met een vlekkerig dessin en een (naar mijn mening) mooie kleurcombinatie. Daar ben ik nog steeds helemaal weg van!

5. Wat is je grootste miskoop?
Pff, daar heb ik wel een heel lijstje van. Bijvoorbeeld een limoenkleurig basic synthetisch kort rokje van de H&M. Ik snap nog steeds niet waar het mis ging…

6. Wat zijn je favoriete webshops of winkels?
COS, MONKI, RIVER ISLAND en URBAN OUTFITTERS. Er gaat geen moment voorbij dat ik een van deze winkels binnen stap en met lege handen naar buiten ga. Of ik bijna bankroet ben of niet. Een combinatie van trend- en tijdloze items. Om van te houden.

7. Hoe kleed je je wanneer je uit gaat?
Als ik uit ga, dan ga ik met een doel en dat is dansen. Het liefste draag ik dan ook sneakers of stoere boots met een strakke jeans en een opvallende top. Er zal altijd iets apartst tussen zitten, maar vaak gecombineerd met fijne basics die niet in je kledingkast kunnen ontbreken. Wanneer het qua outfits letterlijk en figuurlijk een feestje wordt, is dit tijdens het festival seizoen! Dan ga ik net even een stapje verder. Afgelopen zomer had ik allerlei felle kleuren van de regenboog op mijn nagels, daar kan ik oprecht intens gelukkig van worden.

1098017_10201819536155441_976397808_n

8. Hoe zouden we jou op zaterdagmiddag in de stad kunnen tegenkomen?
Op een zaterdagmiddag zie je mij bijvoorbeeld met een rugtas, een lange warme jas, een mooie leren broek, nike’s en een toffe muts. Een statement zet ik ook heel graag met een opvallende kleur lippenstift of nagels. Ik weet nog wel dat ik vroeger heel moeilijk kon doen met het samenstellen van een outfit. Dan kreeg je van die combinaties waarbij je te veel ‘trend-items’ bij elkaar propte, gewoon omdat het kon. Foto’s van toen wil je nu het liefst verbranden, maar het is een zoektocht die me nu heeft gebracht bij een stijl die bij me past en waar ik me goed bij voel en vooral mezelf.

9. Wie of wat is je grootste inspiratiebron of favoriete designer?
Eerlijk gezegd haal ik mijn inspiratie het liefst uit het straatbeeld. Mensen zijn zo creatief op ieder hun eigen manier, dat is te gek om te zien. Tegenwoordig heb je zoveel bloggers en street-fotografen dat het makkelijk is om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Als ik qua designer toch een keus zou moeten maken, dan nijg ik het meeste naar Alexander Wang: clean met een sportief randje.

295423_10200499740681379_2085005156_n

10. Wat is een van jouw succesgerechtjes?
Vroeg had ik niet altijd plezier in koken, maar ik vind het steeds leuker om nieuwe gerechten uit te proberen. Een van de leukere gerechtjes is een voorgerecht die ik laatst voor vrienden had gemaakt. Courgette reepjes gekookt en uiteindelijk laten weken in een citroendressing. De reepjes heb ik uiteindelijk omwikkeld met parmaham en geserveerd op sla met geroosterde pijnboompitjes. Heel simpel en heel lekker!

11. Wat is je favoriete healthy power food?
Dadels en avocado’s.

12. Wat ontbijt je s’ochtends?
Dit is heel verschillend, maar op dit moment is dit mijn favoriete ontbijt: oats met lijnzaad, amandelmelk, blauwe bessen, dadels en een klein beetje honing.

13. Wat is jouw guilty pleasure en hoe vaak in de week ‘zondig’ je?
Een pak tucjes gaat zonder twijfel altijd in zijn geheel in één keer leeg. En spekkoek ligt vaak ook niet langer dan vijf minuten in de koelkast. Ik zondig iedere dag wel een klein beetje, al probeer ik het tegenwoordig wel bewuster te doen. Zo neem ik nu eerder een handje ongezouten noten en een stukje 78% chocolade (of zes stukjes..)

14. Wat doe je om fit te blijven en goed in je vel te zitten?
Al vanaf mijn moeders buik ben ik verslaafd aan dansen. Als ik in het weekend mijn broodnodige dansjes heb mogen zetten dan zit ik voor de rest van de week sowieso goed in mijn vel!

1506699_788209551208578_1372455022_n

15. Als je zou moeten bezuinigen, wat zou je kiezen? 1) minder eten of 2) minder kleding kopen?
Pijnlijke vraag, maar dan wordt het denk ik toch minder eten, dan past de kleding ook beter, haha.


Dit doet Marloes naast shoppen en dansen…
Op dit moment werk ik als Styling Assistent voor zowel een mannen als dames T-shirt label. Een werkdag is bijna nooit hetzelfde, heel gevarieerd en vooral creatief. Denk aan trendonderzoek, ontwerp, productie, de webshops, social media en shoot voorbereidingen. Mijn favoriete moment? As ik papier en fineliners in mijn handen krijg geduwd en weer ‘mijn ding’ mag gaan doen. Er is niets waar ik zo veel van geniet als tekenen. Als uitlaatklep en verzamelpunt ben ik daarom sinds oktober de website ‘Paint and Pose’ begonnen. Dit om bezoekers te laten proeven van mijn teken- en schilderwerk, te delen wat mij inspireert, maar ook om te laten zien hoe ik de twee werelden van Art & Fashion graag gecombineerd zie.

20131105_161138-620x420

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen