DE SMAAK VAN…MAUREEN POWEL

Wanneer deze kleurrijke schoonheid voorbij loopt, dan kun je niet anders dan je hoofd omdraaien. Met haar knalrode haar, toffe stijl en mooie koppie is Maureen een opvallende verschijning. En niet alleen knap, ook een inspirerende duizendpoot. Maureen is model, stylist en deelt daarnaast haar stijl en inspiratie op het web via Maureenpowel.com. Oh, en ze is ook nog mama. Hoe zorgt deze fashionable mom ervoor dat ze elke dag mooi voor de dag komt? En goed in haar lijf zit? Lees snel verder, dan krijg je de antwoorden.

1. Vertel eens wat meer over jouw stijl, wat is “typisch Maureen”?
Heel veel print en kleur. En ik heb een liefde voor rokken en álles wat glimt. Als ik iemand vraag wat is nou typisch Maureen dan zeggen ‘heel kleurrijk en gedurfd’.

2. Heb je een styling-tip die de moeite waard is om te delen?
Mijn styling tip is: zorg dat je mooie en goeie basics heb, dan kun je er altijd nog een leuke statement piece overheen gooien. Maar de basis is altijd het belangrijkste. Dit geldt overigens voor alles in het leven. Maureen Powel3

3. Wat staat er voor aankomende lente/zomer bovenaan op je shop-lijst?
Mooie en lekker lopende sandaaltjes voor op vakantie. Op een of andere manier ben ik heel slecht in mooie slippertjes scoren. Eigenlijk loop ik op een strandvakantie altijd gewoon op zwarte Havaianas en dat mag een keer anders.

4. Wat zijn je favoriete shopsteden en -plekken?
Nou, ik shop graag in Parijs, Londen, New York en Japan. I know, heel cliche maar ik vind het ook leuk om in Thailand  en Tel Aviv in winkeltjes van kleine zelfstandige designers te shoppen. Als ik een portie glitters wil, dan kijk ik meestal bij Asos. Die vind je namelijk daar het hele jaar door. Als ik echt een idee in mijn hoofd heb en het nergens kan vinden, maak ik het zelf of laat ik het maken.

Maureen Powel1

5. Wat is het meest bijzondere item in je kledingkast, waar je trots op bent?
Dat is met stipt op numero uno mijn Chanel tas, een classic beauty die overal bij past. Dat is dan ook gelijk mijn duurste aankoop.

6. Grijp jij sneller naar een jeans of jurkje, en waarom?
Ligt een beetje aan de gelegenheid. Ik vind denims heerlijk, ik heb er wel honderd. Maar als het op een feestje aankomt zal je me eerder in een jurkje zien. Ik hou gewoon van tutten voor een speciale gelegenheid en grijp alle kansen aan om in een mooie jurk te lopen.

Maureen Powel6

7. Je bent mama en een drukbezette carrierevrouw, die er altijd goed uitziet. Wat is je geheim?
Mijn geheim is vroeg opstaan. Zodra de dag begint spring ik uit bed. Ik heb altijd overal zin en plezier in, en energie voor 10. En ik eet zo min mogelijk brood en suiker, daar word je namelijk heel moe van

8. Waarvoor mogen we jou wakker maken?
Je kan me wakker maken voor een goeie high tea, vooral bij Waldorf Astoria in Amsterdam. Yes please! Én Surinaams eten. Vooral Surinaamse maispap, maar daar zit overigens bijna altijd veel suiker in, dus daar gaat mijn gezonde verhaal.

Maureen Powel5

9. Houd je van gezond of vooral lekker eten?
Een combinatie. Ik vind gezond vaak heerlijk maar ik wil wel lekker eten, dus niet zoutloos of alleen gestoomd. Ik eet ook heel erg met mijn ogen, ik hou ervan wanneer eten er mooi uitziet. Dus ook daar maak ik een feestje van. Ik let niet op calorieen, maar ik vind ongezond eten zoals junkfood niet lekker en van die supermarkt toetjes en frisdrank veel te zoet. Dus het is meer toevallig dat ik naar gezond neig, ik ben niet bepaald een ‘health freak’.

10. Ben jij een keukenprinses? Zo ja, wat maak je regelmatig?
Ik kan wel een keukenprinses zijn hoor. Zoals ik al zei wil ik dat mijn eten er mooi uitziet en lekker smaakt, dus ik steek daar veel tijd en energie in. Ook maak ik vaak gedecoreerde taarten met zelfgemaakte vullingen: www.sucre-sale.nl.

Maureen Powel9 Maureen Powel8

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen