DE SMAAK VAN…MENDY SMITS

Model en presentatrice Mendy Smits vliegt de hele wereld over, sleept de een na de andere grote klus binnen en ziet er elke dag stralend en super stijlvol uit. Terwijl ik stikjaloers naar Mendy’s Celine bag kijk, onthul ik al haar fashion- en foodgeheimen. Ik kom erachter dat Mendy een echte foodie is en van mooie vintage spullen houdt. En ondanks haar killing body, zul je Mendy nooit in een legging tegenkomen. Liever trekt ze een stoere ripped jeans aan met daaronder een paar goeie hakken. Lees snel verder en vergeet vooral de plaatjes niet. Heel veel fijne backstage snapshots!

1. Je bent veel in het buitenland voor modellenwerk. Welk land vind jij op het gebied van fashion of food het meest inspirerend?
Op gebied van food is dat voor mij absoluut Kaapstad in Zuid-Afrika. Lunch vind ik de lekkerste maaltijd van de dag en de lunchrooms in Kaapstad serveren super lekkere salades, verse sappen en zuurdesem sandwiches. Ik ging dagelijks naar NU op Regent Road in SeaPoint. Zij maken verse sapjes met rode biet, gember, selderij, venkel, maar ook een combinaties met blauwe bessen, zwarte peper, munt. Om gek te worden zo lekker. En waar Kaapstad bekend om staat is biltong, gedroogd vlees wat je eet als tussendoortje. Niet mijn ding, maar voor de vleesliefhebber een absolute topper.

2. Welke items zijn onmisbaar in jouw koffer?
Mijn Helena Rubinstein crème is onmisbaar, purol lippenbalsem, handcreme tegen de droge lucht in het vliegtuig en mijn Balenciaga sandaaltjes gaan overal mee naar toe waar de zon schijnt.

Mendy smits 4

3. Als je zou moeten kiezen: spijkerbroek of jurkje?
Spijkerbroek, omdat je daarmee vrijwel altijd goed zit. Ik draag heel graag ripped jeans met een goede sneaker en een top, maar kan ook echt genieten van het dragen van goeie hakken en een mooie tas aan mijn arm. In bijna elke outfit die ik draag combineer ik een basis item met een designer of vintage stuk. Met grote logo’s zal je mij nooit zien lopen, maar als je goed kijkt zie je dat ik wel heel gelukkig word van bepaalde designers en merken.

4. Wat vind jij de grootste modemisser en zou jij noo0ooit aantrekken?
Ik heb leggings nooit begrepen, vooral omdat veel mensen deze gebruiken als broek. Er zijn maar weinig mensen in de wereld die leggings kunnen hebben, dus trek er alsjeblieft iets over heen als je het toch zo nodig wilt dragen.

5. In welke (online)winkels shop jij het liefst? En wat zijn jouw favoriete merken?
Ik shop heel graag bij FarFetch. Een online webshop met veel mooie merken. Daarnaast mag ik van mijzelf een paar keer per jaar los gaan bij Salon Heleen Hulsmann in Amsterdam om mijn vintage-collectie uit te breiden. Voor basic stuks shop ik graag bij COS, ZARA of wat kleinere boetiekjes.

Mendy smits 7

6. Hoe belangrijk is (gezond) eten voor jou?
Gezond eten is steeds belangrijker voor mij geworden, niet alleen door mijn werk. Ik was altijd best lui wat dat betreft, maar ik vind koken nu echt een feest en kan er enorm van genieten om een vers gemaakt soepje te blenden en er een salade bij te maken. Een snoepkont zal ik altijd blijven en dat combineer ik dus prima door alle anderen dingen die ik eet zo gezond en licht mogelijk te houden.

7. Hoe ziet jouw ontbijt er uit?
Een geperste citroen aangelegd met water als wake-up-drink en daarbij eet ik een noten- en zaden cruesli met yoghurt, verse granaatappelpitjes en frambozen of blauwe bessen.

8. Sta je graag in de keuken? Zo ja, wat maak je regelmatig?
Sinds een paar jaar heb ik mijn kook-swing te pakken. Ik ben steeds beter gaan begrijpen welke smaken goed mixen en wat gezond is maar toch verzadigend is. Wat ik heel graag maak zijn salades met vanalles erin zoals avocado, broccoli, aubergine, munt, spinazie, vijgen, geitenkaas, ik lust alles. En wat ik regelmatig maak voor of net na het sporten is quinoa met geroosterde aubergine, avocado, amandelen, koriander en rozijnen.

Mendy smits 2

9. Waarvoor mogen we jou wakker maken?
Witte chocolade Oreo koekjes en een nieuwe aflevering of seizoen van de serie GIRLS, hilarische vrouwenserie.

10. Wat is je favoriete uitgaansdrankje?
Gin&Tonic, zonder twijfel. En het liefst Bobby’s Gin, daarmee support ik gelijk een van mijn vriendjes die eigenaar is van het merk.

11. Wat is het pronkstuk uit je kledingkast?
Een jasje van Rick Owens en een Givenchy armband zijn mij heel dierbaar, maar ik heb onlangs een vintage Celine Document Bag gekocht en die staat nu wel echt even op nummer 1. En ik ben binnenkort jarig en heb een tas van Alexander McQueen gevraagd, dus als ik die krijg ik stel mijn favo-lijstje heel snel en gemakkelijk een beetje bij…

12. Hoe zorg je ervoor dat je altijd lekker en fit in je vel zit?
Kickboksen en XCO (extreme core training) zijn voor mij de ultieme sporten. Anderhalf uur lang afgebeuld worden door een trainer vind ik heerlijk. Mijn hoofd leeggooien en stress eruit zweten.

Mendy smits 6

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen