DE SMAAK VAN…SOPHIA TIENSTRA

Vandaag is het tijd voor een nieuwe “De smaak van…” waarbij we inspirerende, mooie en succesvolle ladies aan de tand voelen over hun fashion & food geheimen. Dit keer wordt de smaak van Sophia Tienstra in de spotlights gezet. Een drukke dame die te herkennen is aan haar jaloersmakend dikke haar, exotische kijkers en eindeloze energie. Ze is de oprichtster van de website Beautyandthe.com en eigenaar van 101 Media Strategies. Daarnaast test Sophia helikopters als presentatrice van LXRY TV én tikt ze regelmatig een column voor Cosmopolitan.nl. Benieuwd wat haar geheim is, om er ondanks een drukke agenda altijd fit en stralend uit te zien? Lees verder en je hebt het antwoord.

1. Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?
Je kunt mij uittekenen in All stars, skinny jeans, topje met bretonse streep en zwart leer jasje. Maar ik vind het altijd lastig om mijn kledingstijl te omschrijven, omdat ik erg wissel qua stijl. Het ligt dus vaak aan de locatie of vrienden met wie ik afspreek. Het is wel altijd vrouwelijk en soms met een knipoog naar de jaren ’70.

2. Wat draag je op dit moment het meest en is je favoriete (trend) item?
Ik heb een hele toffe lerergroene parka van Rough Rugs gekregen met te gekke patches. Deze draag ik graag. Ook ben ik gek op mijn lammy’s van Arma. Zeker in de winter bepaalt je winterjas de complete look. Ook zijn mijn BalmainxH&M jurkjes en trui op dit moment de pareltjes uit mijn kast.

Sophia Tienstra7

3. Wie of wat is jouw grootste inspiratiebron op het gebied van mode & stijl?
Ik vind blogger en stylist Lizzy van der Ligt altijd een superleuke stijl hebben. Het is niet dat ik de complete look kopieer, maar zij inspireert mij wel om bepaalde printjes te mixen. Verder laat ik me inspireren door magazines, Pinterest en hippe meisjes op Instagram, zoals Kunna Haan en Florian van Zuilen.

4. Wat draag je meestal wanneer je uitgaat?
Ik draag het liefst een jurkje of strakke leren kokerrok met crop top. Ik vind het leuk om voor het uitgaan iets meer mijn best te doen, dan mag het vaak ook een beetje sexy zijn. Al ligt mijn outfit ook weer aan het type feestje. Ik kan ook mezelf heel goed stoer kleden of juist kiezen voor een simpel lookje; als in een wit shirt en een gescheurde jeans.

Sophia Tienstra1

5. Waar shop je het liefst?
Ik ben een echte Asos-shopper en dit is levensgevaarlijk, want het gaat online zo makkelijk. Ook shop ik heel graag bij Zara, Topshop en Massimo Dutti. Ook vind ik de merken Ganni, Elisabetta Franchi, Arma en Zoe Karsen erg mooi. Qua interieur ga ik vaak neuzen bij Anna Nina (vlakbij de Albert Cuyp). Op deze markt struin ik ook graag voor fruit, vis en verse bloemen.

6. Wat is het meest bijzondere of dure item in je kledingkast, waar je trots op bent?
Mijn lammy’s, leren leggings en kokkerrok van Arma zijn voor mij vrij kostbaar. Ook heb ik eerlijk gezegd een hele mooie Louis Vuitton verzameling. Ik heb een paar cocktail-jurkjes met mooie herinneringen; deze zijn daarom extra speciaal. Ik bewaar soms ook oude kleding puur, omdat het mij herinnert aan speciale momenten. Bijvoorbeeld mijn Miss Sixty jasje die ik vanaf mijn 16e jarenlang elke dag droeg. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om dat spijkerjasje weg te gooien.

Sophia Tienstra6

7. Wat staat er bovenaan op je wishlist?
Een Louis Vuitton koffer staat nog op mijn wishlist. Ik heb qua kleding niet echt wensen. Ik ben eerder iemand die investeert in luxe accessoires, zoals een bijzonder klokje en mooie tassen. Aan kleding geef ik niet heel veel geld uit.

8. Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?
Ik sta altijd 7:45 op en word meestal al automatisch wakker voor de wekker. Dan spring ik onder de douche en maak ik mezelf op (dagcreme, mascara en conceiler). Ik ontbijt ‘sochtends altijd met havermout. Ik warm dit op in een pannetje met water en een half appeltje. Soms maak ik ook een pannenkoek van quinoa-meel gemixt met water en een ei, die ik eet met fruit. Stap 2 is dan koffie scoren!

Sophia Tienstra5

9. Hoe belangrijk is gezond en bewust eten voor jou?
Heel belangrijk. Tot mijn veertiende had ik ontzettend overgewicht. Ik heb moeten accepteren dat ik minder ‘lekker’ kan eten dan anderen. Ik ben gewend dat zakken chips of snoepjes voor mij een no go zijn. Wel zorg ik dat mijn lunch en avondeten superlekker zijn. Ik probeer veel groente en fruit te eten, maar combineer dit heel bewust met goede vetten en langzame koolhydraten. Ik zondig af en toe heel graag met pizza (Tip: Da Portare Via in de Pijp)! En op Instagram deelde ik van de week het allerlekkerste deeg in een emmer voor kokosmarkoontjes. De kookboeken van Rens Kroes staan beide ook braaf in mijn keuken.

Sophia Tienstra3

10. Wat zijn je favoriete hotspots in Amsterdam (eten/dansen/drinken)?
Qua eten raad ik voor een bijzonder avondje altijd Izakaya, MR Porter of The Duchess aan. Voor een date vind ik Panache, De Luwte en Marathonweg heel leuk. Jansz is trouwens ook echt een aanrader voor ontbijt, lunch of diner (of cocktails). Ik ga in het weekend vaak drankjes doen bij Terpentijn. Het begint daar als een soort van kroeg, maar langzaamaan gaan de heupen meestal wel los.

Sophia Tienstra4

Wil je de avonturen van Sophia op de voet volgen? Dankzij de wereld die Instagram heet, kan dat: @sophiatienstra

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen