DÉ TIP VOOR SLECHTE SLAPERS EN MULTI-TASKERS

Soms heb ik zo’n drukke dag achter de rug, dat mijn ogen weigeren om ook nog maar één letter te lezen. Meestal zet ik dan een film of serie op waarbij ik niet hoef na te denken. Wanneer ik vanaf mijn laptop rechtstreeks het bed in rol, slaap ik extreem onrustig dus moét vooraf wel een uurtje ontspannen. Laatst bracht een vriendin me op een nieuw idee om je gedachten te verzetten: audioboeken. Nooit eerder aan gedacht! Mega ontspannend natuurlijk, je hoeft immers geen enkele bladzijde om te slaan en je krijgt ook geen nekpijn van een ongemakkelijke leeshouding. Ook je ogen hoeven zich bij een audioboek niet in te spannen, je kun ze zelfs dicht doen. Nu snap ik ook waarom ouders hun kinderen een verhaal voorlezen voor het slapengaan. Niet alleen omdat het goed is voor de ontwikkeling en bonding, daarna slapen ze als een roosje.

Storytel is de Netflix onder de audioboeken. Een streamingdienst waar je voor minder dan een tientje per maand een abonnement neemt en onbeperkt kan luisteren. Storytel heeft duizenden Nederlandstalige en Engelstalige audioboeken, en in dit artikel deel ik een aantal favorieten met je. De meditatie-, mindfullness- en deep sleep boeken zijn bijvoorbeeld heel relaxt voor het slapen. Wanneer je een slechte slaper bent moet je dit echt een keer proberen, hier word je zó intens zen van. Al je gedachten verzetten en weer helemaal tot jezelf komen. Ook fijn voor je snurkende vriendje. Met oortjes in en het nachtlampje uit kan hij lekker naast jou doorslapen. Is zo’n “zen-boek” jou net iets te zweverig, ga dan gewoon voor een lekkere tranentrekker zoals ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes.

B7WX2PwCMAE0s3B

Ben je van het multi-tasken en heb je even geen zin in het getetter van RTL Boulevard op de achtergrond tijdens het koken, dan kun je je kennis bijspijkeren met een van de ‘persoonlijke ontwikkeling’ boeken. Zonder grappen, hier word je echt een beter mens van. ‘The Seven Habits of Highly Effective People’ is bijvoorbeeld zo’n boek waar alle (echt waar, álle) succesvolle mensen in mijn omgeving over spreken. Ben je een ambitieus typje, dan is dat dus echt een boek voor jou. En je hebt je handen bij een audioboek vrij, dus hoeft geen tijd te verliezen. Of wat dacht je van een spannende thriller tijdens het hardlopen of reizen. Of doe eens gek, een chicklit voor aan het zwembad. Zoals ‘Single en Sexy’, een beetje fout maar wel lekker. Een boek van Simone van der Vlugt of Esther Verhoef is natuurlijk altijd goed.

Overigens raak je niet alleen ontspannen van zo’n audioboek. De stem van de spreker tovert soms ook een stiekeme glimlach op je gezicht. Sommige scenes zijn in een audioboek namelijk nét wat ongemakkelijker over te brengen dan in een leesboek. En dan weet jij vast wel over welke scenes ik het heb. Ben je benieuwd naar de audioboeken van Storytel, dan kun je via deze link 30 dagen gratis luisteren: www.storytel.nl/cotton&cream. Het proberen waard zou ik zeggen.

Luisterboeken tips2 Luisterboeken tips1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen