Dessert met bananenbrood, blauwe bessen en pure chocolade

Iedereen die verslaafd is aan bananenbrood, net als ik, opgelet. Want wist je dat je met bananenbrood véél meer kan doen, dan alleen eten als ontbijt of tussendoortje? Maak bijvoorbeeld eens een dessert met bananenbrood. Dit recept voor chocolade bananenbrood heeft qua smaak namelijk veel weg van brownies en matcht dan ook perfect bij slagroom, ijs of salted caramel, om maar wat zoete ingrediënten te noemen. Je voelt je bij zo’n dessert met bananenbrood net wat minder ‘guilty’ dan wanneer je een vette brownie gebruikt, maar zet nog steeds een toetje op tafel om je vingers, nee je gehele hand, bij af te likken. 

Toetje met chocolade bananenbrood

Wanneer je op dit moment denkt “ik heb überhaupt nog nooit bananenbrood gemaakt”, dan wordt dat écht hoog tijd. Dit vindt echt iedereen lekker, ook de bananensmaak is helemaal niet overheersend. En vooral wanneer je het recept voor chocolade bananenbrood maakt – sowieso mijn favoriet – ga je daar geen spijt van krijgen. Maak ‘m één keer per week, neem elke dag een plakje mee naar je werk én houd een paar plakjes over om dit dessert te maken. Ook daar krijg je geen spijt van. Smakelijk!

Benodigdheden:

Voor 2 personen

    • 2 plakken chocolade bananenbrood (recept hier)
    • 250 gram ongeklopte slagroom
    • Handje blauwe bessen
    • (Kokosbloesem) suiker
    • Pure chocolade voor de garnering

To do’s:

1. Klop de slagroom stijf en voeg naar smaak een klein beetje (kokosbloesem) suiker toe.

2. Snijd of breek de plakken bananenbrood in grove stukken en was de blauwe bessen onder de kraan.

3. Pak 2 dessert glaasjes en bedek de bodem met een laagje slagroom. Gewoon een nonchalante schep, de laagjes hoeven niet perfect te zijn. Verdeel hier overheen een aantal stukken bananenbrood (ongeveer de helft) en wat blauwe bessen. Breng daarna opnieuw een ‘laagje’ slagroom aan, gevolgd door de overgebleven stukken bananenbrood en blauwe bessen.

4. Maak het dessert met bananenbrood af met een flinke dot slagroom en garneer tenslotte met wat blauwe bessen en een stuk pure chocolade. Smakelijk!

Vond je dit dessert met bananenbrood lekker? Laat het gerust weten in de comments, vinden we leuk! Voor meer makkelijke, gezonde en trendy recepten uit de keuken van Cotton & Cream klik je hier.

 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • OMG! Dit ziet er zo lekker uit. Dit ga ik zeker eens maken!

Reactie plaatsen