Deze 4 verrassende BBQ recepten moet je maken

Altijd beregezellig, een zomerse BBQ in de tuin. Of stiekem op je balkon, zoals het er in Amsterdamse flats vaak aan toe gaat. Want wanneer je sámen eten bereidt, smaakt het hoe dan ook een stuk lekkerder. En het goede nieuws van vandaag? September, vaak de zonnigste maand van het jaar (wees positief!), is aangebroken. Dus, tijd om die grill zo veel mogelijk van stal te halen. Houd je vast voor een aantal lekkere, makkelijke en verrassende recepten voor bij de BBQ in dit artikel. Onze favorieten! Nodig al die sfeerverhogende vrienden en familieleden uit en sluit de zomer extra lekker af. Waar wacht je nog op? 

1. Gepofte aubergine met burrata

 

Gepofte gerechten doen het altijd goed op de BBQ. Even inwikkelen in aluminiumfolie en de grill doet z’n werk, een kind kan de was doen. Maar vaak zijn die gepofte gerechten wel een beetje ‘saai’, vind je niet? Wil je jouw gasten dus verrassen met iets bijzonders, maak dan deze gepofte aubergine met perzik en burrata. Een smaakcombinatie om van te watertanden: zout, zout en fris, perfect voor een zwoele zomeravond. Eetse!

Recept vind je hier

2. Zoete aardappelsalade met zongedroogde tomaat

Het is geen BBQ-feest als de aardappelsalade niet op tafel is geweest. En deze zoete aardappelsalade is  een van onze favoriete recepten aller tijden, want het is een moderne variant op de klassieker met een smaakcombinatie om van te smullen. Beloof ons dat je deze maakt!

Het recept vind je hier. 

3. Gegrilde romaine sla

Wel eens gegrilde sla klaargemaakt? Doen! Want dit is een totaal andere smaakbeleving dan je gewend bent van sla en daarmee zet je echt iets verrassends op tafel. Vul de op-de-BBQ-gegrilde romaine sla ‘bootjes’ met welke salade je ook wilt, maar deze is bij ons thuis favoriet: zachte kip, zoete mais en krokante walnootjes. Gezond en ideaal voor bij een gebalanceerde BBQ!

Recept vind je hier.

4. Tropische fruitspiesjes met kokosslagroom

Natuurlijk kan een toetje niet ontbreken en deze vrolijke spiesjes doen het altijd goed. Ik ken niemand die dit niet lust. En lekker met zo’n rokerig smaakje van de BBQ. Kokosslagroom wel vooraf even klaarmaken. Hup, Caribische muziek aan en gaan!

Recept vind je hier.

Ben je een luxepaard, heb je weinig tijd voor voorbereiding óf heb je geen BBQ in huis, dan kun je ook een complete BBQ-set huren, heb ik laatst ontdekt. Super handig, want ze bezorgen alles wat je nodig hebt – de grill, servies, inclusief een mooie selectie aan vlees, bijgerechten en sauzen – bij je thuis én doen de afwas voor je want alles wordt aan het eind van de avond weer opgepikt. Zo’n A-Z BBQ pakket is te bestellen vanaf 5 personen en kost zo’n € 12,75 per persoon. Geen slechte deal zo’n BBQ huren, als je het mij vraagt. Gewoon maar even een handige tip, doe ermee wat je wilt!

Wat is jouw favoriete recept voor op de BBQ? Ik ben heel benieuwd!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen