DIM SUM NOW AMSTERDAM: SNELLE, AZIATISCHE HAP

Ben je net als ik een sucker voor asian food en heb je zin in een snelle hap, dan ben je bij Dim Sum Now aan het juiste adres. Dit is namelijk de plek in de Amsterdamse Pijp waar gestoomde Chineese hapjes centraal staan. Niet alleen de bekende dim sum deeghapjes, maar ook de wat meer bijzondere gestoomde kleine gerechten – zoals de lotus leaf wrap, BBQ bun en zoete custard bun – waar ik persoonlijk het meest van onder de indruk was. Lees hieronder mijn review.

Een maand geleden was ik in New York en zag daar verschillende eetzaken waar dim sum de hoofdrol speelde. Toen vroeg ik me al af waarom er zo weinig dim sum zaken in Amsterdam gevestigd zijn. Gelukkig hoorde ik vlak daarna dat Dim Sum Now haar deuren zou openen dus pakte ik direct de kans om deze gestoomde hapjes te testen. Dim Sum Now is overigens geen plek om een avond lang te tafelen. Kies dit adresje dus níet uit voor een romantische date met je lief. Nee, ga langs bij Dim Sum Now wanneer je geen zin hebt om te koken of gewoon enorme trek hebt in good asian food. Ga aan een van de tafeltjes zitten of kies voor een snelle take-away.

Dim Sum Now3

Mijn favorieten van Dim Sum Now zijn absolúút de lotus leaf wrap en buns gevuld met kruidig BBQ of Shang Hai vlees. De lotus leaf wrap bestaat uit een theeblad gevuld met rijst, kip, garnalen en champignons. Het theeblad eet je niet op, maar door het stomen wordt de smaak van het blad in het gerecht opgenomen. Extreem lekker! De sweet custard bun is ook een topper die je beslist als afsluiter moet bestellen. Een dessert broodje gevuld met custard (wanneer je het niet kent, dit is een mengsel van ei en melk) met een vanillesmaak en overgoten met een romige melk-saus. Ondanks dat ik geen enorme toetjesfan ben, had ik deze zeker niet willen missen. Goddelijk.

De dumplings en gyoza – dit laatste is een deeghapje wat na het stomen kort wordt aangebakken – vond ik persoonlijk wat aan de flauwe kant en de vulling had van mij dan ook een stuk kruidiger gemogen. De bedrijfsleider gaf aan dat er geen smaakversterkers in de hapjes zitten en mijn smaakvoorkeur qua kruiden waarschijnlijk bovengemiddeld is. Wie weet vind jij deze deeghapjes dus wel smaakvol genoeg. Overigens hoef je het experimenteren voor de prijs niet te laten, want voor minder dan tien euro heb je al een XL mix te pakken. Hierbij wordt thee geserveerd – dit is een Zuid Chineese traditie – en krijg wat zeewiersalade en sojaboontjes erbij.

Wist je trouwens bij het stomen van gerechten de bite, smaak en voedingstoffen optimaal bewaard blijven en dit bovendien de meest gezonde manier van bereiden is (geen olie of boter nodig)? Nog een reden om binnenkort eens bij Dim Sum binnen te wandelen, Maar vergeet dan niet voor mijn tips in dit artikel te gaan!

Dim Sum Now
Ferdinand Bolstraat 36, Amsterdam
Website: www.dimsumnow.com

Dim Sum Now Dim Sum Now2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen