Een van de mooiste stranden ter wereld

Vorige week deelde ik het eerste deel van mijn reisdagboek naar de Dominicaanse Republiek. Samen met Tui ontdek ik de mooiste plekjes op dit tropische eiland. In het tweede deel van de vakantie, reizen we af naar het zuiden. Punta Cana, een van de meest populaire plaatsen in de Dominicaanse Republiek, en Saona Island met haar tropische, hagelwitte stranden. Daarnaast vliegen we als Tarzan & Jane de lucht in tijdens de canopy excursie en wagen een dansje in Imagine, een hele bijzondere discotheek in een grot. Kijk je mee? 

Imagine: bizarre discotheek in een grot

Punta Cana is een veelbezochte plaats in de Dominicaanse Republiek, omdat niet alleen de stranden paradijselijk zijn maar er in de omgeving ook veel te doen is. Er worden verschillende excursies georganiseerd en in het stadje vind je ook een aantal barren, discotheken en winkeltjes. Nadat we het resort hebben verkend, liggen we nog een paar uur op het strand en nemen een duik in het zwembad. In de avond gaan we eten in het à la carte restaurant en hebben we zin om de bloemetjes buiten te zetten. We gaan naar Imagine, een van de meest bijzondere (en bizarre) discotheken waar ik ooit ben geweest. Het is namelijk een club in een grot. Er zijn meerdere ruimtes en de grotten hebben verlichte tafels en bankjes. Er hangt dus een spannend, duister en cool sfeertje, wat je echt mee moet maken. En aangezien dit ook de ‘huiskamer’ is van een aantal vleermuizen, geeft deze gedachten een extra spannend tintje.

Saona Island en blue lagoon

Het is tijd voor een excursie! Vandaag gaan we naar het eiland Saona. Eerst een stukje met de bus, daarna met een 400pk sterke speedboot over zee. Met de wind in je haren, de zon op je gezicht en het felblauwe water om je heen, is de boottrip naar het eiland een beleving op zich. En wanneer je dichterbij komt, wordt het plaatje alleen maar tropischer. Want wanneer je denkt dat je de mooiste stranden hebt gezien, wordt het beeld hier overtroffen. Ook is dit een ideale plek om te snorkelen, dus zowel boven als onder water is er veel te zien. Daarna krijgen we een rondleiding door het dorp en zien we hoe men (er wonen slechts 300 mensen op dit eiland) hier leeft. Vervolgens wordt hier een fantastisch lekkere lunch voor ons klaargemaakt door de inwoners van het dorp. Met een auberginespread, gegrilde kreeft, octopussalade en gemarineerde witvis, eten we ons buikje rond. Misschien wel de beste lunch die we deze week geproefd hebben.

Daarna varen we naar de Blue Lagoon, een natuurlijk ondiep zwembad midden op zee, waar je ook zeesterren kunt vinden. En je kunt wel begrijpen waar dit stukje natuur haar naam aan te danken heeft: pastelblauw, helder water waar je naar kunt blijven kijken. Terwijl we in het water duiken, wordt de rum (onze Nederlandssprekende maar Dominicaanse reisleider noemt het liever ‘vitaminen’) tevoorschijn gehaald. Met een rum-cola in mijn hand en genietend van het prachtige uitzicht, was dit een van de meest bijzondere momenten van de vakantie.

Canopy excursie

Deze ochtend staat er iets heel tofs op de planning, waarbij we als Tarzan & Jane door de lucht gaan vliegen. Dat wil ik wel eens meemaken! Tijdens de canopy excursie (ziplinen), waarbij we via 8 kabels het eiland op grote hoogte ontdekken, geeft een adrenaline shot waar je U tegen zegt. De grootste kabelbaan ligt op zo’n 1.000 meter hoogte boven zeespiegel en is 750 meter lang. En wanneer je door de lucht vliegt aan een touw, boven de toppen van de bomen, voel je je zo vrij als een vogel. Een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden! En binnen een aantal uur ben je weer terug op het resort, dus is deze excursie perfect wanneer je zin hebt in avontuur, maar niet te veel tijd wilt verliezen. Overigens is het totaal niet eng, want je zit stevig vast aan de touwen dus er kan niets gebeuren.

Mijn hart had ik al verloren aan de paradijselijke stranden en Caribische, vrolijke sfeer, maar na deze vakantie is mijn liefde voor het eiland alleen maar groter geworden. Het perfecte klimaat, de vriendelijke (en humoristische!) mensen en picture perfect stranden hebben een verslavende werking. Tot snel weer dus!

Klik hier voor mijn volledige reisdagboek en nog veel meer foto’s? En houd de website smile.tui.nl in de gaten voor nog meer reisverhalen. 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen