Dít is de grootste afknapper bij een date – het C&C mannenpanel #2

We houden ervan om met z’n allen lekker meningen uit te wisselen en te sparren over allerlei thema’s in het leven. Maar hoe denkt het andere geslacht daar eigenlijk over? We schotelen een mannenpanel een aantal vragen voor n willen natuurlijk het naadje van de kous weten. Deze week bespreken we het thema DATEN. Een aantal wijntjes en heel wat gezelligheid verder, ben ik weer heel wat wijzer geworden over hoe het manvolk denkt. Check de hilarische antwoorden hieronder!

De mannen van het mannenpanel zijn deze week:

Rene van Meurs
Rene krijgt betaald om grappen te maken én hij is verkozen tot de leukste buurman van Amsterdam. Je herkent Rene aan z’n vurige kapsel en aanstekelijke lach.

JP Schaddé van Dooren
Waar vrouwen zijn, is JP. Hij weet ‘er’ alles van, perfect voor het panel dus. Daarnaast is hij een van de mannen van de website CityGuys, dus hij weet precies waar hij je mee naar toe moet nemen op date.

Seger Abels
Seger is een entrepreneur van het eerste uur. Hij is de man achter Via Amsterdam & is een van de mannen achter het foodconcept Sjefietshe. Hij heeft een van de knapste vrouwen van Amsterdam aan de haak geslagen én hij heeft ook overal een ongezouten mening over. Top.

Allereerst, wat valt jou bij vrouwen als eerste op?
Rene: De manier waarop je binnenkomt. De deur zwaait open en BAM! Daar is ze dan. Oke, goeie benen, vlot gekleed en damn: die uitstraling! Dan checken hoe je lacht, hoe dat handje door je haar gaat en misschien wel het belangrijkste: de manier waarop je me begroet. Ik kreeg een keer een high-five?! Wat was dat? Gaan we straks skateboarden en een rap-album droppen ofzo?
JP: Dat is echt bij iedereen anders toch? Van kleding tot make-up, oogopslag tot houding. Haar benen, billen, decolleté, tas, piercings of tattoos. Iedereen heeft iets wat haar bijzonder maakt.
Seger: Er is niet perse een uiterlijk dingetje wat mij als eerste opvalt, al is er natuurlijk wel een type… Zelfverzekerdheid valt me op. Ze moet me gewoon aankijken, lachen en lekker doen – wat dat dan ook is – tijdens de boodschappen of het dansen, maakt me niet uit.

Waar neem je d’r mee naartoe?
Rene: Ik had laatst een date in IKEA. Oh yes, ook nog eens mijn idee. Ik had gevraagd of ze netjes gekleed naar mij toe wilde komen. Ik had ook een pak aan. We zijn in mijn auto gestapt, naar IKEA gereden om daar vervolgens totaal overdressed Zweedse balletjes te eten. Daarna nog een rondje door de winkel. Bedden testen, sollicitatiegesprekken faken op de kantoorafdeling en racen met die platte winkelwagens. Top avond!
JP: ‘t Loosje natuurlijk. Dat is m’n stamkroeg. Al is zo’n super-lang-durende-date met heel veel verschillende restaurants en bars ook tof. de #JPTindertour is altijd anders.
Seger: Ik ben afgelopen zomer op date geweest naar het openluchttheater in het Amsterdamse bos. Picknick mandje mee en aankomen in zo’n met lichtjes versierd bos. Was wel een succes.

Wat moet ze dan aan op die eerste date?
Rene: Maakt echt niet uit. Zorg dat je lekker in je vel zit. Of dat nu een spijkerbroek of een jurkje is. Maar ik ga dus vooral goed op sneakertjes, een strakke broek en een goed blousje. Het belangrijkste is dat je op z’n minst een beetje mee doet. Alleen ja/nee-antwoorden helpen de avond niet heel veel verder.
JP: Iets waar ze zich sexy en zelfverzekerd in voelt.
Seger: Diepe decolleté en rode lippenstift is in mijn hoofd geen eerste date materiaal. Goede denim, goede top en misschien een gaaf item als schoen of sieraad wat iets over haar zegt. Klinkt misschien raar, maar dan heb ik gelijk iets om over te praten snap je.

En wat is de perfecte openingszin?
Rene: Haha die is er volgens mij niet. Ik heb hem in ieder geval nog niet gevonden, wat heel gek is, want ik verdien mijn geld met vlotte praatjes. Ik kom vaak niet heel veel verder dan: ‘’Hey hoi!’’
Een openingszin voor jullie trouwens…?! Op Lowlands kwam een super leuke chick naar me toe: ‘’Snel! Snel! Heb jij een telefoon met een batterij? Zou jij een telefoonnummer voor me op willen slaan? Anders vergeet ik het!’’ En toen ik vroeg welke naam daarbij moest, zei ze: ‘’De mijne!’’ – ik was meteen verliefd.
JP: ‘Bij jou of bij mij thuis?’
Seger: Vanuit mij of vanuit haar? Ik ben daar geen held in en heb al helemaal geen standaard zinnen. Moet ook eerlijk bekennen dat er meerdere meisjes ontzettend leuke openingszinnen hebben gehad, maar ik er geen een meer herinner. Denk dat dat gelijk de conclusie is: het maakt niet echt uit.

Waar ga je heel goed op?
Rene: Ik vind het heel belangrijk hoe ze doet tegen de bediening. Hoe mensen omgaan met serveersters en obers zegt heel veel over hun karakter. En wat ik echt heel leuk vind, zijn vrouwen die iets te vertellen hebben. Zelf gepassioneerd kunnen vertellen, maar tegelijkertijd ook oprecht geïnteresseerd kunnen luisteren op zo’n eerste date: top!
JP: Als ze lekker ruikt. Liever een speciaal parfum dan de standaard merken die je bij Ici Paris koopt.
Seger: Wanneer een meisje gewoon denkt ‘ben er nu toch, laat ik dan ook maar m’n best doen’ en dan ook nog in mijn ogen gaaf gekleed is.

En waar juist heel slecht op?
Rene: Vrouwen die ik het liefste omschrijf als de ‘’Ik, ik, ik-bitches’’. Het gaat om haar en alleen maar om haar. Hoe tof haar werk is, hoe leuk haar leven is, hoe gaaf mensen haar vinden en hoeveel likes ze heeft op haar socials. ‘’ Oh echt? Heb je door dat je nu tegenover iemand zit die jou het liefst een duimpje omlaag zou geven? Nee he?’’
JP: ‘Bejaardenparfums’, belerend gezeik, negatieve mensen in het algemeen en bezitterig gedrag.
Seger: Te bloot en geen wedervragen.

Tongen op de eerste date?
Rene: Ha geen enkel probleem! Maar niet omdat het moet. Als de klik er is en de intentie van een tweede date hangt in de lucht: waarom niet? Alles beter dan een date eindigen met een high-five.
JP: Duh.
Seger: Priem.

And what about sex?
Rene: Tot nu toe nooit gedaan. Ik vind seks iets minder belangrijk dan een goede klik, een fijn gesprek en een hele avond samen lachen. Ik heb geen haast, als ik je echt leuk vind, dan komt die seks vanzelf.
JP: Wat mij betreft wel hoor. Seks is leuk en dan leer je elkaar pas echt goed kennen. Ik vind die ‘3-dates-regel’ voor seks maar raar. Doe gewoon waar je zin in hebt. Het mag dus ook prima op date 2, of als je er niet klaar voor bent, gewoon lekker niet.
Seger: Priem.

Breng je haar weer veilig thuis?
Rene: Natuurlijk, tenzij het regent. Dan fiets je maar met mij mee en mag je logeren. Overigens vind ik iemand naar West fietsen, terwijl je zelf in Oost woont ook wel een piepklein beetje overschat. Wat is er gebeurd met al die Beyonce’s? All the independent women fietsen blijkbaar niet alleen.
JP: Uiteraard. Daar gingen we slapen toch?
Seger: Ik kan nu de moraalridder gaan uithangen, maar eerlijk gezegd is dat niet vaak gebeurt. Vraag me ook wel af of vrouwen dan niet gelijk zo’n ‘hij wil met me mee naar binnen’ freaky vibe kunnen krijgen. Gewoon grootste stuk mee fietsen en misschien een gulden middenweg?

Moet ze je bellen of appen na een date? Of komt dat van jouw kant?
Rene: Als het echt leuk was, app ik je dezelfde avond nog. Wat zeg ik? Ik app je terwijl ik nog op de fiets zit. Sterker nog: ik app je terwijl we samen fietsen! Waarom zou je drie dagen wachten met reageren als het super leuk was? High-five!
JP: Als het leuk was, dan laat ik dat nog wel even weten ja. Gewoon wanneer ik eraan denk. Dat kan die dag zijn, of na drie dagen – en nee, daar zit verder helemaal geen betekenis achter.
Seger: Appen. Ben totaal geen beller en zie totaal geen nut om na date 1 uitgebreid te gaan lopen bellen. Daarnaast waardeer ik het wel als zij contact opneemt in plaats van te gaan zitten wachten. Ik zeg hiermee niet dat zij altijd contact moet opnemen, ik kan dit natuurlijk ook zelf. Maar gewoon het hele geforceerd zitten wachten of niet willen appen omdat jij als laatste wat gestuurd heb, is beetje kinderachtig toch?

Rene en JP zijn nog helemaal single! Zin om een van deze mannen beter te leren kennen en zo’n spannende date in werking te zetten? Stuur ons dan snel een berichtje.

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Laatste reacties
  • Heerlijk om te lezen! Titel staat nog ‘afkapper’ in plaats van ‘afknapper’.

Reactie plaatsen