EEN STRESSVRIJE EN TOCH CULINAIRE KERST

De feestdagen staan voor de deur. Een relaxt feestje met vrienden en familie zou je zeggen. Niets is minder waar, er is werk aan de winkel! Kerst betekent eten, nog een keertje eten en als afsluiter: eten. Nu kun je urenlang zoet zijn in de keuken en je daar met ingewikkelde recepten uitsloven, maar je kunt ook voor een makkelijkere weg gaan.Bijvoorbeeld door te kiezen voor één van de kerstpakketten van HEMA. Zo houd je tijd over om naast het eten, ook bij te kletsen rondom de kerstboom.

Het zal je niet verbazen dat ik als foodblogger veel bezig ben met eten. Recepten maken, gerechten proeven, inspiratie opdoen en hotspots bezoeken is slechts een greep uit mijn wekelijkse culinaire to do-lijst. Met kerst vind ik het daarom heer-lijk om aan te schuiven bij mijn ouders en even helemaal nergens aan te denken. Aangezien ik tijdens de kerstdagen van gemak houd, maar ook een fijnproever ben, was ik nieuwsgierig naar het kerstassortiment van HEMA.

Vorige week ben ik aan de slag gegaan met een aantal producten uit dit tijdelijke assortiment en heb een gerecht gemaakt met een kalfsentrecote, pompoen schotel en roseval aardappeltjes. De combinatie van zoete pompoen met het malse vlees was erg goed, en ook de kruidige aardappeltjes zijn een aanrader!

Hema Kerst 3

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet veel moeite heb hoeven doen om van dit gerecht een succes te maken. De kalfsentrecotes heb ik op smaak gebracht met verse peper en zout, en daarna op middelmatig vuur in ongeveer 6-8 minuten rosé gebakken. En in de tussentijd deden de groenteschotel met pompoen en aardappeltjes in 20-30 minuten hun werk in de oven. 

Hema Kerst Hema Kerst 4 Hema Kerst 5

Mijn andere favorieten uit het HEMA kerstassortiment zijn de gerookte eendenborst en kreeftensoep als voorgerecht. De scholfilet gevuld met zalm als hoofdgerecht en de zeekraal als bijgerecht. Daarbij hebben ze allen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Kies jij voor gemak tijdens kerst, dan is dit dus helemaal geen verkeerde keuze!

Pssst…dit is een van de blogposts die ik heb geschreven voor de HEMA blog. Neem zeker een kijkje voor de leukste inspiratie op het gebied van mode, eten & drinken, interieur en beauty. 

Hema Kerst 2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen