De Foodhallen Rotterdam zijn open!

Rotterdam is weer een nieuwe hotspot rijker! Ofja.. hotspots eigenlijk. Want de Foodhallen Rotterdam bieden onderdak aan een mooie selectie stands waar voor ieder in je vriendengroep wel iets wils is (..en ook mega handig natuurlijk als je niet kunt kiezen!). Wij zijn altijd hongerig naar nieuwe foodconcepten, dus gingen een kijkje in de keuken nemen bij de Foodhallen Rotterdam.

Elke grote stad wereldwijd heeft er wel een – een overdekte markt waar je verse ingrediënten kunt kopen, heerlijk ter plekke kan genieten van een goed glas wijn en een bijpassende hap ofwel een mix van deze twee. Rotterdam was al rijk aan de combinatie van shoppen en eten met de komst van de Markthal, maar het concept zoals in Amsterdam hadden we hier nog niet echt. De ondernemers van de Foodhallen Amsterdam vonden dan ook dat het nu de beurt was aan Rotterdam – et voilà: sinds september is er op de Kop van Zuid een prachtige hal ontstaan in de oude loods waar voorheen Pakhuismeesteren van de Thee zaten. Denk aan een ruim opgezette industriële look, met 2 grote bars voor o.a. een goeie G&T en dan natuurlijk de verschillende food stands. En er is dus keuze volop!

Ik ben een grote liefhebber van octopus en toen ik hoorde dat er een food stand was genaamd Bar Pulpo moest ik hier dan ook in één rechte lijn naartoe. Denk aan een family bucket met verse vis om te delen, oesters, heerlijke frietjes met spiering en natuurlijk pulpo à la plancha. Alles wordt super vers en recht voor je neus klaargemaakt en met een mooi glas witte wijn erbij van de wijnbar ernaast, kan je avond prima zo beginnen.

Maar naast verse vis is er natuurlijk nog veel meer – een hele bekende in Rotterdam: La Pizza. Zij serveren versgebakken pizza’s rechtstreeks uit de steenoven en natuurlijk antipasti. Foodshed staat er ook – Julien, zoon van sterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel **), heeft hier zijn eigen stand waar je terecht kunt voor echt ‘Rotterdams Straatvoer’: Lobster Hot Dogs, Vega Ravioli en lams spare ribs met een groente pickle. Absoluut een aanrader om je smaakpapillen een boost te geven.

Houd je meer van Aziatisch? They got you! Viet Yam serveert streetfood hoe het ook echt in Vietnam gegeten wordt en waar je zelf natuurlijk helemaal in control bent van de spicy-ness . Baomazing– de naam zegt het al: rijkgevulde broodjes bao met bijvoorbeeld eend maar ook heerlijke dim sum om natuurlijk te delen met je vrienden. Deze stand heeft naast het heerlijke eten, het thema ook helemaal doorgetrokken – denk rode draken en lampionnen. Ik houd ervan!

Vegetarische gerechten blijven het goed doen en worden eigenlijk alleen maar populairder. Mensen zijn zich steeds meer bewust aan het worden van o.a. hun vleesconsumptie en daar speelt Backyard perfect op in. Ze hebben een ruim aanbod aan plantaardige gerechten die allemaal even lekker zijn.

Ben je meer van de tapas en de pintxos, maar dan eigenlijk zo verwend dat je stiekem alleen de echte wil eten zoals tijdens je laatste tripje naar Spanje? Ga dan zeker naar TXOSTA. Hier staat de Spaanse chef Alvaro Martinez aan het hoofd, die een tijd geleden nog de sterren van de hemel aan het koken was in de keuken van El Bulli (3***). Hier kun je dus enkel en alleen top ingrediënten verwachten: pintxos met iberico ham of pulpo a al Gallega maar ook een rijke variatie tapas zoals gambakroketjes en heerlijk malse beef cheek. Taqueria Lima, die overigens als enige ook te vinden is in de foodhallen in Amsterdam, heeft een uitgebreid assortiment burrito’s, maistaco’s en natuurlijk nachos! Pak een biertje bij de buren erbij en je grande fiesta is compleet.

Ondertussen hebben we bijna een rondje om de wereld gedaan met al deze stands en hun verschillende keukens. Dus hoe leuk is het niet om juist ook eens lekker local te eten? Bij Bavette kun je je portie bitterballen en burgers halen, allemaal met vlees van een boerderij net buiten Rotterdam. Als het nog meer vlees mag zijn, dan moet je zeker langs Roffa Foodhallen, waar ze het vlees roken op de BBQ – super mals en heel erg goed!

Mocht je hierna toch nog een plekje over hebben voor iets zoets, dan kun je altijd afsluiten met een mini cupcake, raspberry macaron of een lekkere Oreo brownie bij Ten To Three Bakery. Maar dit kan natuurlijk ook prima overdag, lekker bij je koffietje. Want naast de vele stands met al het lekkers, is hier ook genoeg ruimte met leuke zitplekken om je laptop uit te klappen en hier je eigen werkplek in de stad van te maken. En je kunt er al van uit gaan dat die lunch sowieso top geregeld is daar!)

Je bent elke dag van de week welkom vanaf 12:00 uur in Foodhallen Rotterdam. Ga dus zeker kijken, proeven en proosten!

Foodhallen Rotterdam

Wilhelminakade 52-58, Rotterdam
Meer info: Foodhallen.nl/Rotterdam

print
Geschreven door

Caroline Huls is opgegroeid in Maastricht, heeft in zowel Parijs als Londen gewoond en 4 jaar geleden gekozen voor Rotterdam. Ze heeft een uitdagende baan, houdt van afwisseling en is in haar vrije tijd altijd bezig met een volgend avontuur. Mooie reisjes plannen en nieuwe restaurants ontdekken. Genieten staat voorop!

Laatste reacties

Reactie plaatsen