FRITTERS VAN KIKKERERWTEN, PAPRIKA EN MAIS

Fritters zijn koeken gemaakt van één of meerdere soorten groenten in een beslag. Ze smaken een beetje naar groentenburgers, maar zijn dan een stuk krokanter. En lekkerder, door het eierbeslag. Je kunt fritters frituren, maar ook gewoon in de pan bakken voor een veel gezondere variant. Deze fritters van kikkererwten, paprika en mais zijn mijn favoriet. De kikkererwten vullen goed, de paprika geeft een bite en de mais maak de fritters lekker zoet. Lekker met een gezonde avocado-salade en tasjiki. Vegetarisch, gezond en makkelijk klaar te maken. Simpel, maken dus!

Benodigdheden (2-3 personen):

Fritters van kikkererwten, paprika en mais:

  • 1 blik kikkererwten ( 310 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 1 klein blik mais (150 gram)
  • 3 eetlepels speltmeel
  • 2 eieren
  • Kruiden: chilipoeder en/of cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Salade:

  • Rucola of gemengde salade
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • Verse koriander

Tzatziki:

  • 2 volle eetlepels yoghurt of kwark
  • 1/8 komkommer (binnendeel verwijderen en komkommer raspen of
  • heel klein snijden)
  • 1 teentje knoflook
  • Verse peper en zout
  • Klein scheutje olie

To do’s:
1. Giet de kikkererwten af, spoel ze schoon met water en laat uitlekken. Maak de kikkererwten fijn (mag grof) met hulp van een foodprocessor of blender. Snijd het bosuitje in ringetjes en zet dit  aprt.

2. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak dit samen met wat olijfolie en een fijngeknepen teentje knoflook in de pan. Meng de paprika daarna door het kikkererwten-mengsel, samen met het fijngesneden bosuitje en de mais.

3. Mix vervolgens 3 eetlepels speltmeel door het mengsel, gevolgd door de eieren. Breng het beslag op smaak met chilipoeder of cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout.

4. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie. Wanneer de olie heet is, doe je het beslag – qua hoeveelheid ongeveer 1 volle eetlepel per fritter – voorzichtig in de pan. Bak de fritters c.a. 5 minuten per kant knapperig en draai ze tijdig om. Er passen ongeveer 5 fritters in de pan, dus je moet waarschijnlijk 2 ronde’s bakken.

5. Zet in de tussentijd de borden klaar en snijd de tomaat en avocado in blokjes. Verdeel een beetje sla op de borden en leg daar de blokjes tomaat en avocado bovenop. Strooi hier fijngesneden koriander overheen.

6. Leg de fritters in het midden van het bord op de salade en serveer met tasjiki apart.

Klik hier voor nog meer lekkere, makkelijke en gezonde recepten!

Fritters van kikkererwten, mais en paprika1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Reactie plaatsen