GAMBA’S MET GEGRILDE ANANAS EN KOKOS-LIMOENSAUS

Vroeger, toen ik tot 16.00 uur in mijn bed kon blijven liggen omdat ik de avond daarvoor net iets te diep in het glaasje had gekeken, dronk ik wel eens ananassap met Malibu. Een goddelijke combinatie was dit, waar ik alsmaar gezelliger van werd. Tegenwoordig heb ik deze hemelse match opnieuw ontdekt, alleen dan in een totaal andere vorm. Met deze studentikoze introductie doe ik dit gerecht overigens echt te kort. Ik moet namelijk bekennen dat ik dit recept nadat ik ‘m geproefd had, tot een van mijn favorieten heb bekroond. De gegrilde ananas in combinatie met de romige avocado en pittige gamba’s is er een om je vingers bij af te likken. Zeven jaar geleden zou ik hier een avondje in de kroeg voor af hebben gezegd. Echt wel! Bekijk hieronder het recept en beloof me dat je ‘m op je to-cook lijst zet.

Gegrilde ananas met gamba's3

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1/2 verse ananas
  • 200 gram zilvervlies rijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 limoen of citroen
  • 12-16 gamba’s
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 1 bosuitje
  • Kokosolie
  • Eventueel: 1 kookring

To do’s:
1.
Zet een pan water op het vuur en kook hierin de rijst zoals staat omschreven op de verpakking.

2. Zet een apart pannetje op het vuur en warm daarin de kokosmelk op, samen met het sap & rasp van een limoen of citroen. Breng dit aan de kook en laat de saus minimaal 15 minuten – totdat je de borden opmaakt – inkoken totdat deze dik is. Voeg peper en zout naar smaak toe.

3. Fruit in een bak- of grillpan een fijngeknepen teentje knoflook aan in kokosolie. Bak daarna de gamba’s  samen met een fijngesneden rood pepertje en wat verse peper en zout in de pan.

4. Snijd de verse ananas in dikke ringen van c.a. 1.5 cm en verwijder het harde binnendeel. Smelt wat kokosolie en leg de ananasringen voor c.a. 5 minuten op de grill (beide kanten). Snijd de avocado in blokjes en zet dit even apart.

5. Maak nu de borden op en begin met een laagje rijst (in de kookring) en druk dit stevig aan. Leg daar de ananasring bovenop. Je kunt daarna alvast wat saus in het “kuiltje” van de ananasring gieten. Verdeel hier wat blokjes avocado overheen en creëer een mooi laagje. Leg daar de gamba’s bovenop. Garneer met wat fijngesneden bosui en serveer eventueel met extra kokos-limoensaus.
Gegrilde ananas met gamba's

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • OMG trouw met me! Het water loopt me in de mond bij dit gerecht. Ik ben niet van de culinaire hoogstandjes dus als je ooit voor iemand wil koken call me hahahhaha. XOXO

  • Wauw, dat ziet er lekker uit! Ik heb wel vaker gegrilde ananas op, als in hartige en zoete gerecht, zoo lekker! De combi met gamba’s lijkt me ook super.. :)

  • Wow dit ziet er goed uit! Ik weet niet of ik het je na doe!

  • Ziet er verrukkelijk uit weer! MMM nu al zin om het te maken!

  • Add Your Comment

  • Dit ziet er prachtig uit! Leuk als voorgerechtje ofzo bij een etentje

Reactie plaatsen