Je bent thuis na een drukke werkdag en hebt wel een wijntje en wat lekkers te eten verdiend! Hapjes zijn vaak makkelijk klaar te maken en staan gezellig op tafel. Ook leuk als je vrienden te eten krijgt! In dit artikel vind je twee ideeën voor lekkere, verantwoorde hapjes. Aan de gevulde tomaatjes met garnalen heb ik knapperige stukjes walnoot toegevoegd. Heerlijk in combinatie met de frisse limoensaus en dille! De rolletjes met peer, brie, parmaham en sherry-honingsaus creëren een smaakexplosie in je mond. De smaken passen perfect bij elkaar: zout, zoet en kruidig door de bieslook. Genieten dus. Fijne avond!
Gevulde tomaatjes
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 100 gram Hollandse garnalen
- 5 kleine tomaten, door de midden gesneden
- 10 gram dille
- 1/2 citroen
- 1 eetlepel crème fraîche of light mayonaise
- Klein handje walnoten, kleingesneden
- Verse peper en zout
To do’s:
Snijd de kleine tomaatjes doormidden en verwijder het vocht. Meng de Hollandse garnalen met de dille, citroensap, crème fraîche/light mayonaise, stukjes walnoot, peper en zout. Vul de tomaatjes met het garnalen mengsel en garneer met wat dille.
Rolletjes met ham, peer en brie
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 18 stengels bieslook
- 6 plakken gerookte ham (Parmaham of rauweham)
- 1 stevige peer
- 75 gram brie, in reepjes gesneden
- 3 eetlepels medium sherry
- 2 eetlepels honing
To do’s:
Snijd de peer in 6 kleine (langwerpige) partjes. Doe de sherry en honing in een pannetje en warm dit op. Goed roeren totdat de honing in de sherry is opgenomen. Doe de partjes peer in de pan en kook het fruit in c.a. 20-30 minuten in de sherry-honingsaus zacht. Laat de peertjes daarna afkoelen. Snijd in de tussentijd de brie in 6 reepjes. Pak een plak ham en leg hier een peertje, een stuk brie en 3 stengels bieslook op. Rol de ham op en besprenkel het rolletje met de overgebleven saus die door het inkoken stroperig is geworden.